ΟΕΒΕ Καβάλας: Εδώ και 2 χρόνια «πάγωσαν» οι επιχορηγήσεις του ΟΑΕΔ

Επιστολή της διοίκησης της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Εργασίας για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που προσέλαβαν προσωπικό από το πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης

Το «ξεπάγωμα» των καταβολών των επιχορηγήσεων στις επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση των απασχολημένων, ζητάει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας. Με επιστολή της προς το Υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι ενώ οι επιχειρήσεις αυτές έχουν καταβάλλει τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές και μισθοδοσίες, δεν έχουν πάρει την επιχορήγηση εδώ και 2 χρόνια.

Η επιστολή αναφέρει σχετικά:

«Για πάνω από δυο χρόνια έχουν καθυστερήσει οι καταβολές επιχορηγήσεων σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση των απασχολημένων όλο αυτό το διάστημα των δυο ετών.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που παρόλο έχουν καταβάλλει τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές και μισθοδοσίες έχουν να λαμβάνουν επιχορήγηση του ΟΑΕΔ για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα. Αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα στο ΚΠΑ Καβάλας.

Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, επιχειρήσεις οι οποίες προσέλαβαν προσωπικό βασιζόμενοι στη δυνατότητα απασχόλησης εργαζομένων μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ βρίσκονται μετά από δυο χρόνια στη δυσχερή θέση να έχουν λαμβάνειν σημαντικό ποσό ενίσχυσης το οποίο καθυστερεί για αναίτιο λόγο.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την γρήγορη επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει».