Οι λογιστές της Καβάλας ενημερώθηκαν από «πρώτο χέρι» για τα νέα δεδομένα στα φοροτεχνικά [φωτογραφίες]

Απόλυτα επιτυχημένο το πρώτο -μετά πανδημίας- δια ζώσης σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος του νομού με εισηγητή τον Γιώργο Κορομηλά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης το επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Καβάλας, το πρώτο δια ζώσης μετά από δύο και πλέον χρόνια, αφού όλο αυτό το διάστημα οι όποιες αντίστοιχες πρωτοβουλίες διεξάγονταν διαδικτυακά, ελέω πανδημίας.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι λογιστές της Καβάλας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου του και έδωσαν μαζικά το «παρών» σε ένα σεμινάριο με θέμα τη φορολογία εισοδήματος, τις εργασίες τέλους χρήσης και τα MyData, τον νέο τρόπο καταχώρισης των παραστατικών που «μπήκε» στη ζωή όλων των επιχειρηματιών από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ένας έμπειρος άνθρωπος, ο φορολογικός σύμβουλος Γιώργος Κορομηλάς ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του Ν.4308/2014 και συγγραφέας πολλών λογιστικών και φορολογικών βιβλίων.

Ο κ. Κορομηλάς, αφού ανέλυσε όλα τα νέα δεδομένα στα επίμαχα θέματα που αφορούν στον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος του λογιστή-φοροτεχνικού, απάντησε σε απορίες και ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών-Φοροτεχνικών Καβάλας Δημήτρης Καρατσιόρας, μιλώντας στο KAVALA POST, χαρακτήρισε ως «άκρως επιτυχημένο» το σεμινάριο που διοργανώθηκε, εκφράζοντας και την ικανοποίησή του για τη δια ζώσης διεξαγωγή του μετά από δύο και πλέον χρόνια.

«Στόχος μας είναι η διαρκής και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών μας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις που είναι συνεχείς», είπε, ενώ γνωστοποίησε ότι ήδη ο Σύλλογος προγραμματίζει την επόμενη ενημέρωση-κατάρτιση των μελών του τον ερχόμενο Μάιο.