Καβάλα: Και οι λογιστές στον δρόμο κατά της ακρίβειας

Κάλεσμα της διοίκησης του συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Καβάλας προς τα μέλη τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καπνεργάτη

Κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τους εμπορικού κόσμου της χώρας κατά της ακρίβειας και υπέρ της εκπόνησης ενός έκτακτου σχεδίου αντιμετώπισης της υφιστάμενης κατάστασης, απευθύνουν τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Καβάλας. Τους καλούν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καπνεργάτη το μεσημέρι της Τετάρτης 6/4 ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων, η πραγματοποίηση των οποίων, θα βοηθήσει πολίτες και επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις οικονομικές συνέπειες μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και του πολέμου της Ουκρανίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου.

«Την Τετάρτη 6/4/2022  στις 12:00 φορείς της πόλης μας διοργανώνουν κινητοποιήσεις για την στήριξη της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας αφουγκράζεται την αγωνία της κοινωνίας, της οποίας είμαστε ζωντανό τμήμα και ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της  ΓΣΕΒΕΕ και της απόφασης της Γ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. που λήφθηκε στις 3/4/2022, καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να παραβρεθούν στην συγκέντρωση που διοργανώνεται στην πλατεία Καπνεργάτη την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 12:00.

Αγαπητοί συνάδελφοι

  • Η χώρα μας περνάει τη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών. Δυσκολότερη ακόμα και από αυτήν της εποχής των μνημονίων.
  • Το εκρηκτικό κοκτέιλ «ενεργειακό κόστος και επιπτώσεις της πανδημίας» έχει προκαλέσει πληθωριστική αύξηση των βασικών αγαθών 8%, με πρόβλεψη για περεταίρω αύξηση.
  • Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα φέρει τσουνάμι όχι μόνο ακρίβειας αλλά και ανεπάρκειας των βασικών αγαθών, επιτείνοντας έτσι την ανησυχία μας για το παρόν και το μέλλον, τόσο της κοινωνίας μας, όσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, που αναπόσπαστο κομμάτι είναι ο κλάδος μας.
  • Η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της με δηλώσεις «ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», αποδίδει την ακρίβεια στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, εμείς όμως γνωρίζουμε πως οι συνέπειες του έπονται!
  • Τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, π.χ. οι επιδοτήσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα, καλύπτουν μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των αυξήσεων, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αντιθέτως επιδοτούν τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας με κρατικά χρήματα, μειώνοντας έτσι τα διαθέσιμα στα δημόσια ταμεία.
  • Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυσανάλογου μεγέθους κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν.
  • Τα «ΛΟΥΚΕΤΑ» στις επιχειρήσεις και κατά συνέπεια η αύξηση της ανεργίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή, είναι γεγονότα βέβαια και ορατά σε όλους.

Μετά από μνημόνια, πανδημία, ενεργειακή κρίση και αναμένοντας τις συνέπειες ενός πολέμου, ζητάμε την εκπόνηση ενός έκτακτου σχεδίου αντιμετώπισης της υφιστάμενης κατάστασης, ακριβώς εξαιτίας των εξοντωτικών συνθηκών που επικρατούν στην πραγματική οικονομία!

Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να περιέχει κατ’ ελάχιστον τα:

Πλαφόν στις τιμές, μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ, σε ενέργεια και βασικά αγαθά.

Πάγωμα και κούρεμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Προγράμματα επιδότησης για τη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας.

Ουσιαστική στήριξη στους οικονομικά αδύναμους πολίτες και επιχειρήσεις.

Ζητάμε την άμεση λήψη των παραπάνω μέτρων, των οποίων η πραγματοποίηση, θα βοηθήσει πολίτες και επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις οικονομικές συνέπειες μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και του πολέμου της Ουκρανίας, συνέπειες για τις οποίες οι πολίτες και επιχειρήσεις ουδεμία ευθύνη φέρουν, αλλά τις αισθάνονται πλέον ασφυκτικά να απειλούν τη ζωή και επιβίωση τους».