Ο Σύρος επιχειρηματίας που ετοιμάζει επένδυση 100 εκατ. στην Καβάλα διέκοψε συνεργασία με τη ρωσική Beluga λόγω Ουκρανίας

Ο Ναούφ Σαλαμέχ «έκοψε» τη γνωστή βότκα Beluga έχοντας απώλειες ύψους τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ευρώ - Ο όμιλος Alexandrion Group θα προσφέρει δικούς του χώρους στο βόρειο τμήμα της Ρουμανίας για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία

Τη λήξη της συνεργασίας του με τον ρωσικό όμιλο Beluga ο οποίος παράγει τη διάσημη ομώνυμη βότκα, ανακοίνωσε ο Ναουάφ Σαλαμέχ του Alexandrion Group, ο οποίος ετοιμάζει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα αλλάξουν τις επιχειρηματικές ισορροπίες στον τομέα του καθαρού οινοπνεύματος και των ποτών.

Ο Σύρος γιατρός Ναουάφ Σαλαμέχ, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του προς την Ελλάδα και τον Μέγα Αλέξανδρο σχεδιάζει την πρώτη μονάδα παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης (καθαρό οινόπνευμα) στη βιομηχανική περιοχή της Καβάλας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησαν τον επιχειρηματία να διακόψει τη συνεργασία του με τον ρωσικό όμιλο Beluga έχοντας απώλειες ύψους τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ευρώ. «Τους ανακοινώσαμε ότι θα σταματήσουμε τις εισαγωγές και θα τερματίσουμε κάθε συνεργασία τόσο εισάγοντας τα προϊόντα τους όσο και εξάγοντας τα δικά μας προϊόντα, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» ανέφερε ο Σύρος επιχειρηματίας σε ρουμανικό κανάλι.

https://www.youtube.com/watch?v=yLlbcSMkq60&t=3s

Μάλιστα ο όμιλος Alexandrion Group θα προσφέρει δικούς του χώρους στο βόρειο τμήμα της Ρουμανίας για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία, κυρίως στην πόλη Ρανταούτσι, ενώ συνεχίζει να στηρίζει τους Ουκρανούς επιχειρηματικούς εταίρους του.

Πηγή: protothema.gr