Η Καβάλα ως προορισμός κρουαζιέρας στη Διεθνή Έκθεση «Seatrade Cruise Global» στο Μαϊάμι

Προβολή της περιοχής στο συνέδριο και στην έκθεση μέσω του συμβούλου ανάπτυξης κρουαζιέρας για τον τουρισμό στην Καβάλα

Χρονιά σταθεροποίησης χαρακτηρίστηκε η φετινή σεζόν για την κρουαζιέρα παγκοσμίως, αλλά και για την Ελλάδα, κατά την διάρκεια της παγκόσμιας έκθεσης/συνεδρίου κρουαζιέρας «Seatrade Cruise Global» που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, από τις 25 έως τις 28 Απριλίου 2022.

Η Καβάλα ως προορισμός συνεργασίας (Οργανισμός Λιμένα, Επιμελητήριο & Δημωφέλεια) προβλήθηκε εκτενώς στο συνέδριο και στην έκθεση μέσω του συμβούλου ανάπτυξης κρουαζιέρας για τον τουρισμό στην Καβάλα, επικεφαλής της εξειδικευμένης εταιρείας ανάπτυξης κρουαζιέρας «Five Senses Consulting» και Seatrade Ambassador, Ιωάννη Μπρα.

Με δεδομένο ότι η πανδημική κρίση έχει αλλάξει τον προγραμματισμό στις εταιρείες τα τελευταία δύο χρόνια, κυριάρχησε το αισιόδοξο μήνυμα ότι μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων θα είναι και πάλι ενεργό, με το 2023 να χαρακτηρίζεται, πλέον, ως μια χρονιά ανάπτυξης του κλάδου.

Η Καβάλα ως προορισμός, προωθήθηκε μέσω του κ. Μπρα , στο πλαίσιο πλήθους επαφών με εταιρείες – στόχους, ο οποίος αναφέρθηκε και στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα με κυρίαρχα τις πολλές επιλογές εκδρομών, τη συνεργασία των τοπικών φορέων και την ασφάλεια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας,  Άννα Θυσιάδου, στο πλαίσιο της παρουσίασης της πόλης της Καβάλας  στην παγκόσμια έκθεση Seatrade Cruise Global, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις 36 φετινές προσεγγίσεις (αύξηση 1200% σε σχέση με το 2021) που είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που έγινε το προηγούμενο διάστημα. Οι συντονισμένες προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με απώτερο στόχο την επέκταση της σεζόν.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τη σειρά του ανέφερε: «Η επαναφορά της κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξή της μας αφορά όλους και κυρίαρχα την τοπική οικονομία. Μαζί με τον ΟΛΚ και τη Δημωφέλεια προχωράμε και αναδεικνύουμε την, βάσει στρατηγικού σχεδίου, συνεργασία μας στις εταιρείες κρουαζιέρας που εκτιμούν τέτοιες ενέργειες. Το επόμενο διάστημα θα αναδείξουμε προτάσεις για την ακόμα πιο ουσιαστική σύνδεση της κρουαζιέρας με την τοπική επιχειρηματικότητα».

Ο πρόεδρος της Δημωφέλεια, Παναγιώτης Αγγελίδης, αναφερόμενος στην πόλη της Καβάλας, ως προορισμό, δήλωσε: Οι επιλογές των επισκεπτών κρουαζιέρας στην πόλη της Καβάλας και στην ευρύτερη περιοχή είναι πολλές και μοναδικές. Στις προτάσεις μας αντλούμε χαρακτηριστικά από το ιστορικό, πολιτιστικό αλλά και γαστρονομικό υπόβαθρο της περιοχής και αναδεικνύουμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Με συνεχή παρουσία στα κέντρα αποφάσεων διεκδικούμε το μερίδιό μας και είμαστε περήφανοι για την συνεργασία μας με τον ΟΛΚ και το Επιμελητήριο που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα».