Αυτές θα είναι οι τιμές στα νέα διόδια της Καβάλας!

Διαβάστε πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την ΚΥΑ που «ανέβηκε» στη «Διαύγεια» και πόσα χρήματα θα καλούνται να πληρώνουν οι οδηγοί - Μειώνονται τα διόδια σε Μουσθένη και Ίασμο

Στα τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα διόδια της Καβάλας, όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια». Σύμφωνα μ’ αυτήν, θα εγκαινιαστεί και η λειτουργία του νέου πλευρικού σταθμού διοδίων Καβάλας, ενώ παράλληλα θα επαναπροσδιοριστούν-μειώνονται οι τιμές στους σταθμούς Μουσθένης και Ιασμού.

Ο προγραμματισμός αναφέρει ότι, θα τεθεί σε λειτουργία το προσεχές καλοκαίρι ο νέος μετωπικός σταθμός διοδίων Καβάλας στην Εγνατία Οδό (Χ.Θ. 479+300), αλλά και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Καβάλας (Άσπρα Χώματα κλάδος 1 και κλάδος 2) και Αγίου Ανδρέα (Έξοδος-Δυτ. Κλάδος).

Η είσπραξη τελών διοδίων στον σταθμό διοδίων Καβάλας και τους πλευρικού σταθμούς διοδίων (Άσπρα Χώματα κλάδος 1 και κλάδος 2) θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου, ενώ στον πλευρικό σταθμό Αγίου Ανδρέα στις 30 Ιουλίου του 2022. Τα προσεχή εγκαίνια των σταθμών γνωστοποιήθηκαν μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Ακολουθούν οι τιμές των διοδίων ανά κατηγορία οχήματος και ανά σταθμό:

Εδώ μπαίνουν οι κάρτες

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του μετωπικού σταθμού διοδίων Καβάλας επηρεάζει και τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Μουσθένης και Ιάσμου, με αποτέλεσμα να επανακαθορίζονται οι χρεώσεις τους. Ακολουθούν οι αλλαγές στις τιμές των διοδίων ανά κατηγορία οχήματος στους σταθμούς Μουσθένης και Ιάσμου.

Σημειώνεται ότι η Εγνατία Οδός προσφέρει τα εκπτωτικά προγράμματα (μέσω πομπδέκτη) Smart και Citizen, με τους συνδρομητές να επωφελούνται από κλιμακωτή έκπτωση επί της τιμής του τέλους διοδίου ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων που πραγματοποιούν σε μηνιαία βάση στους σταθμούς διοδίων της Εγνατία Οδός Α.Ε.