Ανάσα για εκατοντάδες επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Εκδόθηκε η ΚΥΑ με την οποία επιλύεται το πρόβλημα του συμψηφισμού του εργοδοτικού κόστoυς 4% και 12%-Στόχος να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκπτωσης οφειλών εντός του Ιουνίου

Μετά από συνεχείς προσπάθειες των Επιμελητήριων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και σε συνέχεια της ουσιαστικής συνάντησης, των προέδρων του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα και του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανου Γεωργιάδη, με την αρμόδια ειδική Γραμματέα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και τις οχλήσεις μέσω επιστολών, έγινε εφικτό «με πολύ αγώνα, με τεκμηρίωση και με ουσιαστική παρέμβαση, η λύση του συμψηφισμού 4% και 12% προς  όφελος των επιχειρήσεων-μελών μας», όπως αναφέρει ο κ. Δέμπας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και συγχαίρουμε την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, Απασχόλησης, Ανάπτυξης και Οικονομικών, που ένα τόσο επίπονο και τεχνικά δύσκολο θέμα, ολοκληρώνεται επιτέλους με επιτυχία για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις μας, που έχουν έδρα την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Δείχνουμε για άλλη μια φορά, ότι υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τις επιχειρήσεις μέλη μας, τις θέσεις εργασίας και γενικά την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας, δίνοντας λύση σε πολύ δύσκολα προβλήματα που μας απασχολούν», προσθέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Αναλυτικά η ενημέρωση των Επιμελητηρίων για το θέμα

Η νέα ΚΥΑ για τη ρύθμιση θεμάτων της παραμεθορίου κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 79 του ν. 4916/2022, υπεγράφη και έχουμε τη δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Παράλληλα, τόσο οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΔΥΠΑ, ΚΕΑΟ, e- ΕΦΚΑ) όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ εργάζονται όλο αυτό το διάστημα, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και η προβλεπόμενη από την ανωτέρω ΚΥΑ ηλεκτρονική πλατφόρμα να είναι λειτουργική εντός του Ιουνίου με στόχο οι διαδικασίες έκπτωσης οφειλών για τους δικαιούχους (επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν αναγνωριστεί ανεξόφλητες απαιτήσεις) που θα υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις, να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 2022.