Επιμελητήριο Καβάλας: Έκλεισε ο πρώτος κύκλος του Kick-It

Ο Επιταχυντής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας που αποτελεί μία από τις πρώτες Περιφερειακές Δομές Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στη χώρα κατάφερε να «σπρώξει» στην αγορά 11 ομάδες που κατάφεραν να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πράξη

Σημαντική στιγμή στην ιστορία του Επιμελητηρίου Καβάλας, αλλά και της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητάς και Καινοτομίας «Kick-iT», η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ, Ιωάννη Μπρατάκου, και του Πρόεδρου του επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και της δομής Kick-It, αναλαμβάνοντας μία κοινή πρωτοβουλία για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στόχος η ενδυνάμωση των δομών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθιστώντας τες σημεία αναφοράς και υποστήριξης τοπικών οργανισμών, επαγγελματικών ενώσεων και μεμονωμένων επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο Καβάλας με ανακοίνωση του τονίζει ότι «νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι και ικανοποιημένοι ως Επιμελητήριο Καβάλας, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης ενός χρόνου λειτουργίας της Δομής  Υποστήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Kick-iT». Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναλάβαμε,  για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής, καθώς και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων.

  • Η Δομή Kick-iT ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 και αποτελεί μία από τις πρώτες Περιφερειακές Δομές Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στην Ελληνική Επικράτεια.
  • Υποδέχθηκε 40 αιτήσεις από επιχειρηματικές ομάδες εντός της Π.Ε. Καβάλας.
  • 26 επιχειρηματικές ομάδες έγιναν αποδεκτές στο πρόγραμμα και έφτασαν τις 35.
  • Από τις επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στον Α’ Κύκλο, και με ένα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας, οι 11 κατάφεραν να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πράξη, 5 από αυτές έχουν κάνει ήδη έναρξη, οι 6 θα κάνουν το επόμενο διάστημα και οι υπόλοιπες επιχειρηματικές ομάδες προσπαθούν να οργανώσουν καλύτερα το επιχειρηματικό τους πλάνο για να το υλοποιήσουν πιο οργανωμένα στο μέλλον».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας στη δήλωση με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του 1ου κύκλου της Δομής τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία του και την ενεργή στήριξή του σε αυτή μας την προσπάθεια, τον  Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ιωάννη Μπρατάκο,  καθώς και τον πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ, Χάρη Λαμπρόπουλο, που με την παρουσία του στην εκδήλωση έδωσε το στίγμα των αναπτυξιακών προοπτικών.

Σε αυτή την προσπάθεια μας είχαμε τη στήριξη του Δήμου Καβάλας και των Διοικήσεων της Δήμητρας Τσανάκα και του Θόδωρου Μουριάδη, που μας παραχώρησαν τον χώρο που είναι εγκατεστημένη η Δομή «Kicκ-iΤ», καθώς και τον περιφερειάρχη ΑΜΘ,  Χρήστο Μέτιο, για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου μας από το πρόγραμμα του ΒΑΑ Δήμου Καβάλας.

Πιο πολύ όμως τα συγχαρητήρια ανήκουν στους νέους επιχειρηματίες και επενδυτές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και μας γέμισαν με αισιοδοξία ότι η τοπική και ελληνική επιχειρηματικότητα έχει μέλλον και στηρίζεται σε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες και επενδυτικά σχέδια που θα βοηθήσουν την περιοχή μας και την πατρίδα μας να βγει από αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Το Επιμελητήριο Καβάλας αρωγός στήριξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας θα συνεχίζει δυναμικά με κάθε μέσο και τρόπο να ενισχύει τις επιχειρήσεις του και πολύ περισσότερο τους νέους και πολλά υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες».