Κινητοποίηση για την αποτροπή πλειστηριασμού κατοικίας ηλικιωμένου ζευγαριού στην Καβάλα

Το Σωματείου Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει τη διαδικασία τονίζοντας ότι οι κόποι μιας ζωής γίνονται στην κομμάτια, για τα κέρδη τραπεζών, εφοπλιστών και βιομηχάνων

Την κινητοποίηση του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων προκάλεσε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην Καβάλα.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε τα εξής:

«Το Σωματείο μας καταγγέλλει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ηλικιωμένου ζευγαριού στην Καβάλα!

Οι κόποι μιας ζωής γίνονται στην κυριολεξία κομμάτια, για τα κέρδη μιας χούφτας τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων!

Ο δρόμος της “διάσωσης των τραπεζών” άνοιξε από μια άλλη πλευρά, λες και δεν έφτασαν τα δισεκατομμύρια της ανακεφαλαιοποίησης που εισέπραξαν με τα μνημόνια και φορτώθηκαν στην πλάτη τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Τώρα η κερδοφορία των τραπεζών καταβροχθίζει τη λαϊκή κατοικία. Έτσι αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζικών ομίλων, από τέτοια υλικά τροφοδοτείται η ανάπτυξη τους!

Είναι ενδεικτικό ότι 50.000 πλειστηριασμούς έχουν βάλει στόχο οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων για φέτος και η μεγάλη πλειοψηφία αφορά τη λαϊκή κατοικία. Το πρόβλημα γιγαντώνεται και απαιτεί ετοιμότητα και άμεση ανταπόκριση των σωματείων και των φορέων. Να μην αφήσουμε μόνο του κανέναν και καμία που κινδυνεύει το σπίτι του/της.

Η συλλογική δράση, ο συλλογικός αγώνας  είναι η μοναδική διέξοδος για την διεκδίκηση λύσεων. Η απόγνωση και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν όσο ο καθένας παλεύει από μόνος του.

Η πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ξεσπιτώνουνε τους τους συνταξιούχους  για το συμφέρον των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Σε συνεχή επικοινωνία με το Σωματείο μας !

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

  • Νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Κούρεμα χρεών προς τις τράπεζες.
  • Ρυθμίσεις που να μπορεί να ανταποκριθεί η λαϊκή οικογένεια χωρίς να υποχρεωθεί να υποβαθμίσει παραπέρα τις ανάγκες της».

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες να εκφράσουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους. Να καταδικάσουν με την στάση τους τον ίδιο τον πλειστηριασμό!

Δύναμη μας είναι η ενότητα μας, η έμπρακτη αλληλεγγύη! Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν την ζωή που πραγματικά μας αξίζει».