CALLISTO: Στην Καβάλα και στη Θάσο ένα… vintage σκάφος, «πρωταγωνιστής» σε ελληνικές ταινίες [φωτογραφίες]

Το μικρό κρουαζιερόπλοιο της Variety Cruises το οποίο ναυπηγήθηκε το 1963 κατέπλευσε για πρώτη φορά στην Καβάλα και ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο το οποίο κατέπλευσε στη Θάσο το 2022

Ένας απρόσμενος «επισκέπτης» κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2022. Ο λόγος για το μικρό κρουαζιερόπλοιο ”CALLISTO” της Variety Cruises το οποίο ήρθε για πρώτη φορά και πλαγιοδέτησε στην προβλήτα Νο 5. Το ιδιαίτερο motor yacht μετέφερε 24 επιβάτες από Αγγλία, Αμερική και Καναδά και 16 άτομα πλήρωμα προερχόμενο από τον Λιμένα της Θάσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος κατάπλους κρουαζιερόπλοιου, έστω και μικρού, στη Θάσο για το 2022.

Το “CALISSTO” ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1963, ενώ το 2016 υπέστη ανακαινίστηκε. Φέρει σημαία Παναμά και έχει μήκος 50 μέτρα, πλάτος 8,3 μέτρα και βύθισμα 3,5 μέτρα, ενώ η ταχύτητά του ανέρχεται στους 10-11 κόμβους και πραγματοποιεί exclusive κρουαζιέρες σε Αιγαίο, Ιόνιο και Αδριατική.

Επόμενος προορισμός του yacht είναι το Τσανάκαλε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο «πρωταγωνίστησε» σε παλιές ελληνικές ταινίες, όπως η «Κρίμα το μπόι σου» (1970).

*Πηγή: kavalaportnews.gr Φωτογραφίες: Τάσος Αργυρός