Για πρώτη φορά τρία κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν ταυτόχρονα στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Aegean Odyssey, Celestyal Crystal και Seven Seas Explorer σε μια μέρα εντός και εκτός του «Απόστολος Παύλος», σε μια ιστορική στιγμή για το λιμάνι της πόλης

Μια ιστορική στιγμή ήταν το πρωινό της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2022 για το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», καθώς κατέπλευσαν ταυτόχρονα σε μια μέρα τρία κρουαζιερόπλοια, με τα δύο να πλαγιοδετούν στο λιμάνι και το τρίτο να βρίσκεται αρόδο έξω από το λιμάνι, στον κόλπο της Καβάλας.

Πρώτο κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο Aegean Odyssey, το οποίο πλέει με σημαία Παναμά. Το πλοίο ήρθε από το λιμάνι της Σκιάθου, μεταφέροντας πάνω από 300 επιβάτες και 160 άτομα πλήρωμα.

Ακολούθησε ο κατάπλους του Celestyal Crystal της Celestyal Cruises. Το 159 μέτρων πλοίο, το οποίο ήρθε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες από 30 διαφορετικές χώρες και πλέει με σημαία Μάλτας.

Την τριάδα συμπλήρωσε το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Explorer, προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας. Το πλοίο, το οποίο πλέει με σημαία νήσων Μάρσαλ, διαθέτει 10 καταστρώματα στα οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 732 επιβάτες και 567 μέλη πληρώματος.

Και τα τρία πλοία έχουν ξανάρθει στο παρελθόν στο λιμάνι της πόλης, ενώ η περίοδος της κρουαζιέρας για την Καβάλα θα κλείσει τον Νοέμβριο, ολοκληρώνοντας μια χρονιά με αφίξεις-ρεκόρ.