Και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης

Ανακοίνωση κάλεσμα για συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις της 9ης Νοεμβρίου ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα

Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022 οι φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων της χώρας προχωρούν σε 24ωρη απεργία και σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις σχετικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας πάντα συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αποφάσισε τη συμμετοχή στις επερχόμενες γενικές κινητοποιήσεις της 9ης Νοεμβρίου με την παρουσία μελών του ΔΣ στην απεργιακή συγκέντρωση, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τους πληττόμενους συναδέλφους και την δυσαρέσκειά του για την αδιαφορία της κυβέρνησης στα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ενεργεί υπέρ των λίγων και μεγάλων με την τελευταία μάλιστα απαράδεκτη τροπολογία για την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Τα βασικά αιτήματά μας για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:

  • Την θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμηλότοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.
  • Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Την καθιέρωση μίας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία.
  • Την ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
  • Την αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της Εφορίας, του e – ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση
  • Την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.