«Πλώρη» για την Καβάλα βάζει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει καταπλεύσει ποτέ στο «Απόστολος Παύλος»

Το 294 μέτρων Celebrity Infinity το οποίο μπορεί να μεταφέρει πάνω από 2.500 επιβάτες έχει στον προγραμματισμό του την Καβάλα για το 2024 και μάλιστα 6 φορές την ίδια σεζόν-Τα χαρακτηριστικά του πλοίου

Σε νέα εποχή φαίνεται να περνάει το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» στον τομέα της κρουαζιέρας, αφού μετά από την πολύ επιτυχημένη σεζόν του 2022, ο χάρτης της κρουαζιέρας φαίνεται να διευρύνεται.

Συγκεκριμένα, το 2024 αναμένεται να καταπλεύσει στην πόλη 6 φορές το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε ποτέ στην Καβάλα, το εντυπωσιακό και θηριώδες C/S Celebrity Infinity της CELEBRITY CRUISES η οποία να κάνει το ντεμπούτο της στο λιμάνι της πόλης, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό της και αν δεν προκύψει κάποια συγκυρία που θα το ανατρέψει.

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει πάνω από 2.500 επιβάτες, λόγω μεγέθους πιθανόν θα παραμείνει αρόδο εκτός λιμανιού, ενώ οι επιβάτες του θα μεταφερθούν με λάντζες, εκτός και αν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης του προσήνεμου μόλου του λιμανιού «Θεμιστοκλής». Το πλοίο πρόκειται να καταπλεύσει 6 φορές στο λιμάνι της Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στις 23/5, 7/9, 26/9, 5/10, 24/10 και 2/11, με το πλήρες πρόγραμμα να ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι η ένταξη της Καβάλας για πρώτη φορά στο πρόγραμμα μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας, όπως είναι η CELEBRITY CRUISES, αποδεικνύει ότι έχει μπει με μεγάλες αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη ως προορισμός κρουαζιέρας.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου

*Πηγή: kavalaportnews-Τάσος Αργυρός