«M Macedonia The Great»: Παρουσιάστηκε και στην Καβάλα το νέο σήμα των Μακεδονικών προϊόντων [φωτογραφίες]

Το Μακεδονικό Σήμα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των οποίων προέρχονται από τις γεωγραφικές Περιφέρειες της Δυτικής - Κεντρικής Μακεδονίας και τις ΠΕ Δράμας και Καβάλας και είναι ή θα γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η ενεργοποίηση για το Συλλογικό Σήμα της ΕΕ «M Macedonia The Great» (Μακεδονικό Σήμα) από το Επιμελητήριο Καβάλας και τον ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Το Μακεδονικό Σήμα αποτελεί μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των οποίων προέρχονται από τις γεωγραφικές Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και τις ΠΕ Δράμας και Καβάλας και είναι ή θα γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ.

Το Μακεδονικό Σήμα, το οποίο έχει κατοχυρωθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO-εδρεύει στην ισπανική πόλη Αλικάντε), θα ενσωματώνεται από τις μακεδονικές επιχειρήσεις στις συσκευασίες, λογότυπα, επιστολόχαρτα και άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Διαμαντίδης, στόχος είναι το εν λόγω σήμα να υιοθετηθεί από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Επιδίωξή είναι τα εκατομμύρια των επισκεπτών που έρχονται τη χώρα μας, να συνηθίσουν να το βλέπουν παντού, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.ο.κ. και να μάθουν ότι το προϊόν που φέρει το μακεδονικό σήμα, είναι Ελληνικό προϊόν, όπως επίσης και όταν επισκέπτονται τα ράφια των σούπερ μάρκετ των χωρών τους, να γνωρίζουν ότι προϊόντα με το Μακεδονικό σήμα είναι Ελληνικά προϊόντα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ανέφερε ότι το συλλογικό σήμα «M MACEDONIA THE GREAT» έρχεται να διορθώσει τα κενά που σηματοδότησε η Συμφωνία των Πρεσπών, και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις της περιοχής της Μακεδονίας και της Καβάλας να αποκτήσουν ένα κοινό brand, το οποίο θα τις καθιστά ξεχωριστές, καθώς θα τους προσδίδει τη φυσιογνωμία της γεωγραφικής προέλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ποιότητα αυτών των προϊόντων και των υπηρεσιών, τα οποία θα αποκτήσουν γεωγραφικό χαρακτηρισμό, ως προϊόντα Ελληνικά, της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.

Ο ΣΕΒΕ έχει αρχίσει καμπάνια ενημέρωσης των επιχειρήσεων όλης της Μακεδονίας, όπως και των Επιμελητηρίων της περιοχής, ενώ επίσης θα «τρέξει» πρόγραμμα επικοινωνίας του Μακεδονικού Σήματος εντός και εκτός συνόρων, με κύριες αγορές στόχους καταρχάς τις ΗΠΑ και τον Καναδά και έμφαση επίσης και στις ευρωπαϊκές αγορές.