«Συμμαχία» Μελισσανίδη-Haditaghi για την επένδυση στην Αλάνα της Νέας Ηρακλίτσας

Ο αρχιτέκτονας που επιμελείται τον σχεδιασμό του θερέτρου είναι ο Αθανάσιος Κυρατσούς, ο οποίος έχει «υπογράψει» και την Αγιά Σοφιά (OPAP Arena Stadium) στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η Ηρακλείτσα ΑΕ έχει την έδρα της στο συγκρότημα Μελισσανίδη

Για τα «πολυτελή» σχέδιά του σε ακίνητο 150 στρεμμάτων στην Καβάλα, το οποίο ανήκε στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ μίλησε στο mononews ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας, Alex Haditaghi. Η συμφωνία του Ταμείου με τον επενδυτή ολοκληρώθηκε και επίσημα, όταν «έπεσαν» οι υπογραφές του συμβολαίου πώλησης του ακινήτου στη Νέα Ηρακλίτσα του Δήμου Παγγαίου Καβάλας [διαβάστε εδώ]..

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη ενός πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων με συνεδριακό κέντρο, δυναμικότητας 600-700 ατόμων.

Η επένδυση θα έχει ύψος 520 εκατομμυρίων και θα αποτελέσει στην ουσία μία «ιδιωτική κοινότητα. Θα διαθέσουμε στην αγορά πολυτελείς βίλες, που θα απευθύνονται σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και από οπουδήποτε αλλού», όπως ανέφερε.

Το αγοραστικό κοινό των παραθεριστικών κατοικιών είναι τόσο οι υποψήφιοι κάτοχοι golden visa όσο και διεθνείς αγοραστές που «δε χρειάζονται το χρυσό διαβατήριο, αλλά αναζητούν μία όμορφη, ασφαλή και ζεστή χώρα, άνθρωποι που ζουν, για παράδειγμα, στο Τορόντο».

Ο αρχιτέκτονας που επιμελείται τον σχεδιασμό του θερέτρου είναι ο Αθανάσιος Κυρατσούς, ο οποίος έχει «υπογράψει» και την Αγιά Σοφιά (OPAP Arena Stadium) στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ο κ. Haditaghi επιβεβαίωσε πως το project θα είναι προϊόν κοινοπραξίας με κάποιον Έλληνα εταίρο.

Πριν από λίγους μήνες, ο ίδιος γνωστοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα ότι οι συνεργάτες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του θερέτρου είναι ο Δημήτρης και ο Γιώργος Μελισσανίδης, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι η νεοσύστατη Ηρακλείτσα ΑΕ έχει την έδρα της στο συγκρότημα Μελισσανίδη, στην Ακτή Κονδύλη του Πειραιά και στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει στέλεχος της Aegean.

«Ανοιχτός σε επενδύσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα»

«Αυτή είναι η πρώτη μας επένδυση στην ελληνική αγορά αλλά ειλικρινά ελπίζουμε ότι η εταιρεία μας θα προχωρήσει σε πολλές περισσότερες. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής της Ελλάδας, για τη φυσική ομορφιά της, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Διαλέξαμε τη Νέα Ηρακλίτσα γιατί προσωπικά πιστεύω ότι η βόρεια Ελλάδα είναι το καλύτερο “μυστικό” ολόκληρης της Ελλάδας. Η Μακεδονία, παρά την ιστορία και τη φύση της, το καλό φαγητό και κρασί, τα ελαιόδεντρα, είναι άγνωστη στο διεθνές κοινό. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε το διεθνές ενδιαφέρον στην περιοχή, επειδή της αξίζει πραγματικά. Είμαστε ανοιχτοί σε επενδύσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα», προσθέτει ο κ. Haditaghi.

Η «πίστη» του Ιρανοκαναδού στο τουριστικό προϊόν της Μακεδονίας αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για το ακίνητο, που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ μέσω e-auction [διαβάστε εδώ λεπτομέρειες].

Ποιος είναι ο Alex Haditaghi

Ο Alex Haditaghi γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν και έζησε στο Τορόντο του Καναδά. Η πρώτη του επιχειρηματική κίνηση ήταν ένα σταντ που πωλούσε hot dog. Δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων δημιουργώντας τον όμιλο Pacific Mortgage Group.

Λάτρης των ζώων, έχει υπάρξει ακτιβιστής, πρωταγωνιστής σε δράσεις για την προστασία τους. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός όταν επένδυσε στον Αθλητικό Όμιλο Καβάλας και είχε στόχο να ανεβάσει την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα στην Α’ Εθνική, ωστόσο έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο αποχώρησε.

Αρχικά, δήλωνε ανοιχτός σε άλλες ευκαιρίες ποδοσφαιρικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Super League, ωστόσο σήμερα τονίζει στο mononews πως προτεραιότητα είναι το real estate και κυρίως η επένδυση εννιαψήφιου προϋπολογισμού στην Καβάλα, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει δρομολογήσει μέχρι σήμερα.

*Πηγή: mononews.gr