ΟΕΒΕ Καβάλας: Ζητούμε τη μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 50%

Επιστολή της διοίκησης της Ομοσπονδίας προς τον Δήμο Καβάλας και τον Οργανισμό Λιμένος για να στηριχθεί ο κλάδος της εστίασης

Την μείωση κατά 50% των τελών χρήσης των κοινοχρήστων χώρων ζητάει από τον Δήμο Καβάλας και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας. Με επιστολή που απέστειλε τονίζει ότι ο κλάδος της εστίας μόλις και μετά βίας κατάφερε να επιβιώσει από την κρίση του Covid-19 και τώρα έχει μπροστά του την ενεργειακή ακρίβεια. Λόγω του χειμώνα θα απαιτούν πολλά έξοδα για να δημιουργηθούν φιλόξενες συνθήκες στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, κάτι που δημιουργήσει επιπρόσθετα οικονομικά βάρη στις επιχειρήσεις.

Η επιστολή αναφέρει:

«Όπως γνωρίζουμε και γνωρίζετε το 2022, και όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν και το 2023, αποτελούν χρονιές με ιδιαίτερες συνθήκες και οικονομικούς προβληματισμούς. Ο κλάδος της εστίασης μετά βίας επιβίωσε από τα δεινά της επιδημιολογικής κρίσης (COVID-19) με ορατά  τα αποτελέσματα αυτής στην τοπική κοινωνία.

Τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση καθώς και τις υπερβολικές αυξήσεις σε βασικά αγαθά και πρώτες ύλες. Τα καταστήματα μας λόγω της έλευσης του χειμώνα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν φιλόξενες συνθήκες στους εξωτερικούς χώρους για τους πελάτες τους, καλούνται να επωμιστούν τεράστια οικονομικά βάρη λόγω της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας σε όποια μορφή (ρεύμα, αέριο, πετρέλαιο κτλ).

Έτσι, με τις υπάρχουσες συνθήκες αιτούμαστε την μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 50%. Ζητούμε να κάνετε δεκτό το ως άνω αίτημα αφουγκραζόμενοι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο κλάδος της εστίασης».