Το… «Τρίτο Μάτι» έρχεται στην Καβάλα!

Η εταιρία υψηλής τεχνολογίας ThirdEye Gen. Inc σκοπεύει να δημιουργήσει στην περιοχή κέντρο συναρμολόγησης υποστήριξης και διάθεσης των προϊόντων τους, για όλη την Ευρώπη – Διαβάστε την ανάρτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα

Για μια εξαιρετική επένδυση που βάζει την χώρα μας και την περιοχή της Καβάλας, στον χάρτη των επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας, με πολλαπλά οφέλη, ορίζοντας τον τόπο μας ως «Silicon Valley Hub» της Ευρώπης, κάνει λόγο με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Μάρκος Δέμπας, με αφορμή την επίσκεψη στην πόλη του  CEO της ThirdEye Gen Nick Cherukuri και με στελέχη της ThirdEye Europe.

Τα στελέχη της εταιρίας που είναι προμηθεύτρια του Αμερικάνικου κράτους, με ψηφιακά οικοσυστήματα επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας και προσφέρουν, ολοκληρωμένες λύσεις για διάφορους κλάδους, παρουσίασαν στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και καθηγητές του ΔΙΠΑΕ παρουσίασαν για πρώτη φορά τις δυνατότητες εφαρμογής των γυαλιών που παράγουν, ειδικότερα στον ιατρικό τομέα, αλλά και στην εκπαίδευση, και τη βιομηχανία.

Η ανάρτηση του Μάρκου Δέμπα αναφέρει σχετικά:

«Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, έρχεται να επενδύσει στην χώρα μας και στην Καβάλα ειδικότερα, η οποία διαθέτει, όλα τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες, να υποδεχτεί μια τέτοια μεγάλη επένδυση.

Η ThirdEye Gen. Inc. και η Banc3, που εδώ και 22 χρόνια, είναι προμηθευτές του Αμερικάνικου κράτους, με ψηφιακά οικοσυστήματα επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας και προσφέρουν, ολοκληρωμένες λύσεις για διάφορους κλάδους, αποφασίζουν να υλοποιήσουν αυτή την σημαντική επένδυση, στην Καβάλα, δημιουργώντας ένα κέντρο συναρμολόγησης, υποστήριξης και διάθεσης των προϊόντων τους, για όλη την Ευρώπη.

Τα Smart Glasses – X2 AR/MR, ξεκινούν την ευρεία εμπορική χρήση και διάθεση για το εμπορικό καταναλωτικό κοινό.

Οι προγραμματιστές λογισμικού θα μπορούν να δημιουργούν και να δοκιμάζουν 3D εφαρμογές σε εικονικό χώρο και να ενσωματώνουν ψηφιακές πληροφορίες στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο CEO της ThirdEye Gen Nick Cherukuri, με στελέχη της ThirdEye Europe, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Καβάλα και παρουσίασαν για πρώτη φορά, την λειτουργία και τις εφαρμογές των γυαλιών, τόσο στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, καθώς και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και στον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Μπαντέκα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής Νίκο Βόρδο.

Οι δυνατότητες εφαρμογής των γυαλιών, ειδικότερα στον ιατρικό τομέα, αλλά και στην εκπαίδευση, και την βιομηχανία, εντυπωσίασαν, τόσο για την υψηλή τεχνολογία τους, καθώς και για τα πολλαπλά οφέλη, που μπορεί να έχουν σε πολλές υπηρεσίες.

Μια τέτοια εξαιρετική επένδυση, βάζει την χώρα μας και την περιοχή της Καβάλας, στον χάρτη των επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας, με πολλαπλά οφέλη, ορίζοντας τον τόπο μας ως «Silicon Valley Hub» της Ευρώπης.

Η στήριξη από τους φορείς δεδομένη και σύντομα θα ανακοινωθούν και επίσημα, τα σχέδια υλοποίησης αυτής της μεγάλης επένδυσης, από το επιχειρηματικό consortium».