Καβάλα: Black Friday με κόσμο, αλλά και ενστάσεις των καταναλωτών για τις «τεράστιες» εκπτώσεις

Ευνοήθηκαν συγκεκριμένα καταστήματα και οι... καφετέριες-Ανοιχτή την Κυριακή η αγορά και έπεται η... Cyber Monday

Μια… «Μαύρη Παρασκευή» ήταν και πάει, ωστόσο αρκετός ήταν ο κόσμος ο οποίος κατέβηκε στην αγορά της Καβάλας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, βλέποντας την Black Friday για μια βόλτα στο κέντρο, εκμεταλλευόμενος και τον καλό καιρό.

Η καταναλωτική κίνηση δεν είχε την ίδια ζέση σε σύγκριση με την πρώτη χρονιά όπου εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα αυτό το καταναλωτικό «έθιμο», ενώ όπως και την πρώτη φορά, την τιμητική τους είχαν τα καταστήματα με ηλεκτρικά είδη και τα μαγαζιά με είδη ομορφιάς και καλλυντικά.

Το γεγονός ότι δεν επικράτησε «κοσμοπλημμύρα» οφείλεται και στο γεγονός ότι οι εκπτώσεις ήταν σε ισχύ όλη την εβδομάδα, ενώ αρκετοί καταναλωτές έχουν εξοικειωθεί -και ελέω καραντινών- με τις διαδικτυακές αγορές και δεν περιμένουν την Black Friday για να ψωνίσουν.

Συν τοις άλλοις, έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες για μεγάλη μερίδα του κόσμου, λόγω ακρίβειας και δεν έχουν την πολυτέλεια για αγορές, ενώ διάχυτα ήταν τα παράπονα των καταναλωτών είτε για το ότι είχαν εξαντληθεί τα προϊόντα τα οποία είχαν μεγάλες εκπτώσεις είτε για το ότι τελικά αυτές οι μεγάλες εκπτώσεις δεν ήταν και τόσο… μεγάλες.

Πάντως, ευνοημένες ήταν οι καφετέριες οι οποίες ήταν γεμάτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, ενώ έπεται αμέσως μετά η Cyber Monday, η… Black Friday των διαδικτυακών αγορών.