Μεγάλες εταιρίες φεύγουν από τη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου και των κυρώσεων και μετεγκαθίστανται στη βόρεια Ελλάδα

Τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει η Θεσσαλονίκη-Το μηδενικό ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες πόλεις και το πρόβλημα της στέγασης

Μαζική «έξοδο» από τη Ρωσία κάνουν οι εταιρίες της βιομηχανίας κυρίως της μόδας, των τροφίμων, των αυτοκινήτων, αλλά και των τεχνολογιών, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί από τη Δύση στη Ρωσία.

Οι πολυεθνικές αυτές εταιρίες εγκαθίστανται σε νέες έδρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλονίκη, όπου έχουν ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, αναζητώντας κυρίως ηλικίες μέχρι τα 30-35 για θέσεις ως επί το πλείστον marketing και πωλήσεων.

Το ενδιαφέρον των πολυεθνικών οι οποίες έφυγαν από τη Ρωσία προς το παρόν εστιάζεται κυρίως στη Θεσσαλονίκη, με τις υπόλοιπες πόλεις -συμπεριλαμβανομένης και της Καβάλας– να βρίσκονται στην «αφάνεια», όσον αφορά το επιχειρηματικό ενδιαφέρον αυτών των εταιριών.

Το πρόβλημα της στέγασης

Ωστόσο, υπάρχει ένα μείζον πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωπες τόσο οι εν λόγω εταιρίες όσο και οι εργαζόμενοι και δεν είναι άλλο από αυτό της στέγασης, καθώς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια στο κέντρο, ενώ όσα υπάρχουν διατίθενται προς ενοικίαση σε υψηλές τιμές.

Αυτό το πρόβλημα κορυφώθηκε με το ρεύμα της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο φαίνεται ότι διατηρείται και πλέον αυτού, επηρεάζοντας φοιτητές και εργαζομένους.