Δήμος Παγγαίου: Μόνον στις κεντρικές πλατείες των οικισμών ο εορταστικός φωτισμός λόγω ενεργειακής κρίσης

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τα παιδιά των σχολείων μας να κρυώνουν»: 1.000.000 ευρώ και πλέον για τη φωταγώγηση δρόμων και πλατειών. Το μήνυμα του Δημάρχου Παγγαίου για τις προτεραιότητες της Διοίκησης ενόψει χειμώνα

Με φειδώ θα γίνει φέτος ο Χριστουγεννιάτικος φωτισμός των οικισμών του Δήμου Παγγαίου, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος, με τον Δήμο να πληρώνει πάνω από 1.000.000 ευρώ μέσα στο 2022 για τη φωταγώγηση δρόμων και πλατειών.

Συνεπώς ο εορταστικός φωτισμός θα περιοριστεί στις κεντρικές πλατείες των οικισμών, καθώς «δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τα παιδιά των σχολείων μας να κρυώνουν», όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, προτρέποντας, παράλληλα και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να αναλογιστούν την κατάσταση και να πράξουν αναλόγως.

Το μήνυμα του Δημάρχου Παγγαίου

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπαίνουμε σιγά-σιγά και σύμφωνα με την παράδοση, δρόμοι και πλατείες σε κάθε Δήμο φωταγωγούνται αποκτώντας γιορτινή διακόσμηση.

Δυστυχώς, η παράδοση αυτή δεν μπορεί φέτος να συνεχιστεί εξαιτίας της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Είναι θέμα εθνικής πολιτικής η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από όλους μας. Ήδη, ο Δήμος μας, για το έτος 2022 υποχρεώθηκε να πληρώσει για τη φωταγώγηση των δρόμων και των πλατειών ποσά αυξημένα κατά 50 μέχρι και 60%, ποσό που θα ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ μέχρι το έτος του έτους, παρόλο που έγιναν σημαντικά βήματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και οδοφωτισμού.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε για φέτος να περιορίσουμε σε συμβολικά επίπεδα τη γιορτινή διακόσμηση στον Δήμο μας, δηλαδή, μόνον στις κεντρικές πλατείες των οικισμών, επειδή

  • δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τα παιδιά των σχολείων μας να κρυώνουν
  • δε σκοπεύουμε να μειώσουμε τις δραστηριότητες της πόλης μας στον αθλητισμό και στον πολιτισμό
  • οι κοινωνικές μας υπηρεσίες, τα ΚΑΠΗ και οι παιδικοί σταθμοί δε γίνεται να υπολειτουργούν

Ζητούμε από τους πολιτιστικούς συλλόγους όλων των οικισμών να συνεργαστούν με τους τοπικούς προέδρους και τους Αντιδημάρχους για την δημιουργία μικρών και «ζεστών» γιορτινών εστιών. Πιστεύω ότι συμμερίζεστε την απόφασή μας. Καλές γιορτές σε όλους μας.