Ιστορίες τοπικής επιχειρηματικότητας ανοίγουν τον δρόμο για την εξωστρέφεια της Καβάλας 

Οι ιστορίες τριών δραστήριων επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας παρουσιάστηκαν σε τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες και εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Bistro Café “Aparto”

Πλήθος κόσμου, τοπικοί φορείς, επιχειρηματίες, στελέχη οργανισμών και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αγκάλιασαν τις ιστορίες τριών δραστήριων επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δικτύωσης που πραγματοποίησε το ΚΕΠΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου REMICRO LOCAL, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στον ιδιαίτερα φιλόξενο και ζεστό χώρο του Bistro Café “Aparto” στην Καβάλα.

Την εκδήλωση «άνοιξε» με μία επιγραμματική παρουσίαση του ΚΕΠΑ, η Μαργαρίτα Φυδανάκη, Υπεύθυνη για το έργο Remicro LOCAL στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Κομνηνός, δημοσιογράφος της τηλεοπτικής εκπομπής “On Camera” στην Center TV, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της περιοχής και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της.

Ο τίτλος της εκδήλωσης δικτύωσης «Επιχειρούμε τοπικά, προάγουμε τα προϊόντα μας διασυνοριακά», αποτύπωσε εύστοχα την επιχειρηματική διαδρομή τριών ανθρώπων με όραμα και εξωστρεφή προσανατολισμό.  Η  Βασιλική – Ζαφειρία Υψηλάντη, ιδρύτρια της εταιρίας Mantility, ο Απόστολος Αδάλιαλης, ιδιοκτήτης της Φάρμα Μουσθένης, και ο Θεόδωρος Τσικρικώνης, Οινολόγος της Οινοποιίας Τσικρικώνη, μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες τους, καθώς και τις προκλήσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν κατά την διάρκεια της επιχειρηματικής τους διαδρομής, προκειμένου να αναπτυχθούν, να εδραιωθούν και να δραστηριοποιηθούν επιτυχώς πέραν των χωρικών τους υδάτων, ανοίγοντας ορίζοντες για την διείσδυση των προϊόντων τους σε ξένες αγορές.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν ιδιαίτερα έντονο με πολλαπλά ερωτήματα που τέθηκαν προς τους φιλοξενούμενους ομιλητές, οι οποίοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν σε ζητήματα αναφορικά σε μελλοντικά σχέδια, προηγούμενα εγχειρήματα, εξαγωγική δραστηριοποίηση, γραφειοκρατικά εμπόδια, δομές στήριξης της επιχειρηματικής τους προσπάθειας, πρόσβαση σε χρηματοδότηση, επιχειρηματική δικτύωση και συντονισμένες δράσεις προβολής και προώθησης.

Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ ομιλητών και κοινού, τις παρεμβάσεις του Μάρκου Δέμπα, Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, του Ζαφείρη Μυστακίδη, Προέδρου του Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και του Δρ. Γεωργίου Θερίου, Αναπλ. Καθηγητή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, οι απόψεις όλων συγκλίνουν προς μία κοινή ατζέντα για την καλλιέργεια του brandname «Καβάλα» μέσω της προώθησης τοπικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Σε πολύ φιλικό κλίμα συνεχίστηκε η συζήτηση μετά το πέρας της εκδήλωσης, με ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών, με εορταστική διάθεση υπό την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Bistro που φιλοξένησε την εν λόγω διοργάνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δράσεις του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Μαργαρίτα Φυδανάκη, τηλ.: 2510 22 6943, Ε-mail: [email protected].