Παραίτηση-βόμβα της Άννυς Θυσιάδου από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας

Τα χρηματικά διαθέσιμα που αφήνει στον Οργανισμό και το σκωπτικό σχόλιο για αυτούς που «θέλουν να σε τραβήξουν στον πάτο»-Από πού «ακούγεται» ότι προέρχεται ο διάδοχος

Την παραίτησή της από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ΑΕ έθεσε στη διάθεση της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ η Άννυ Θυσιάδου, η οποία και έγινε δεκτή.

Η κ. Θυσιάδου είχε αναλάβει τα καθήκοντά της τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, μετά τη Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ για τον ορισμό νέων διοικήσεων στους Οργανισμούς Λιμένων της χώρας, με την παραίτησή της να αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», καθώς ουδείς την περίμενε.

Η εν λόγω παραίτηση, δε, καθίσταται ακόμη πιο αιφνίδια, καθώς δεν υπήρξε προφανής λόγος, ούτε πρόκειται να κατέλθει σε εκλογές, εθνικές ή αυτοδιοικητικές, όπου επιβάλλεται η παραίτηση των επικεφαλής δημόσιων φορέων, με την κ. Θυσιάδου να έχει το «τιμόνι» του Οργανισμού στη δύσκολη συγκυρία του κορονοϊού Covid-19, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια τόσο σε θέματα εισροής κονδυλίων όσο και σε επίπεδο κρουαζιέρας το λιμάνι της Καβάλας «βαθμολογήθηκε» θετικά και παράλληλα ήδη «τρέχουν» έργα και παρεμβάσεις, σε συνεργασία τόσο με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας όσο και με τον Δήμο.

Μάλιστα, σε εκπομπή του Center TV η κ. Θυσιάδου ανέφερε ότι τα χρηματικά διαθέσιμα στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 5.569.707 ευρώ, αυξημένα κατά 7,76% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. «Έκανα μια ορθολογιστική διαχείριση και αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για έργα και παρεμβάσεις», ανέφερε η ίδια, προσθέτοντας, πάντως, με νόημα ότι «πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σε τραβήξουν στον πάτο, αλλά το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστείς».

Πριν αποκαλυφθούν, πάντως, οι λόγοι που την οδήγησαν στην παραίτηση, ήδη «ακούγεται» το ποιος θα είναι ο διάδοχός της, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα και συγκεκριμένα από το ΔΙΠΑΕ Καβάλας.