ΟΕΒΕ Καβάλας και Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος σε κοινή εκδήλωση στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας [φωτογραφίες]

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά-Ακολούθησε η κοπή βασιλόπιτας της ΟΕΒΕ Καβάλας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 εκδήλωση στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, σε συνεργασία με την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος και την ΓΣΕΒΕΕ με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον ρόλο της οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών.

Η ΟΚΕ (Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος) είναι ένας συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός ο οποίος διοικείται από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς και από εκπροσώπους Δήμων και Περιφερειών ανά την Ελλάδα. Ο σκοπός της ΟΚΕ είναι η διαβούλευση που υποχρεούται να υπάρχει πριν από κάθε κατάθεση νομοσχεδίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάτι το οποίο όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση, δυστυχώς δε γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου και Εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Τοπικών Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων, αλλά και Ομοσπονδιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι οποίοι μετά την παρουσίαση της δράσης της ΟΚΕ είχαν μία παραγωγική και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη διαμόρφωση των Αναπτυξιακών Πολιτικών στην Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου, αλλά και στη χώρα μας γενικότερα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΕΒΕΚ σε κεντρικό κατάστημα της Καβάλας, στην οποία παρευρέθη σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, ενώ την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Το φλουρί των επισήμων έτυχε στον Δήμο Καβάλας και το αναμνηστικό της Ομοσπονδίας παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς και το φλουρί των συμμετεχόντων έτυχε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων, Ιωάννης Κούτρας.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Καββαθά, πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και τον κ. Γιάννη Πάιδα, Πρόεδρο της ΟΚΕ για την εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας με σκοπό τον συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης. Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλα τα Σωματεία και όλους τους Συλλόγους της Ομοσπονδίας Καβάλας για τον ενεργό ρόλο τους σε κάθε δράση της Ομοσπονδίας. Η επιτυχία της Ομοσπονδίας οφείλεται πρωτίστως στην ενεργή παρουσία των μελών της», αναφέρει η ΟΕΒΕΚ στην ανακοίνωσή της.