O τουρισμός κρουαζιέρας ενώνει τα λιμάνια της Καβάλας και του Μπουργκάζ

Συνάντηση φορέων στη Βουλγαρία στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας με επίκεντρο τον τουρισμό κρουαζιέρας - Την πρωτοβουλία υλοποίησης του έργου έχουν αναλάβει ο ΟΛ Καβάλας, η «Δημωφέλεια» και το Επιμελητήριο Καβάλας

Στην πόλη Μπουργκάς (Βουλγαρία) ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διάστημα 11 – 12 Ιουλίου 2023, στο συνεδριακό κέντρο του λιμένα, η πρώτη συνάντηση εργασίας του ειδικού project με την επωνυμία «Connecting Black and Aegean Sea through EU corridor». Την πρωτοβουλία υλοποίησης του έργου έχουν αναλάβει ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, η «Δημωφέλεια» και το Επιμελητήριο Καβάλας.

Το έργο αφορά στη λειτουργική διασύνδεση της δραστηριότητας της κρουαζιέρας του λιμένα του Μπουργκάς, με το λιμάνι της Καβάλας με την χρήση Ευρωπαϊκού Διαδρόμου (EU tourism corridor) και την υποστήριξη των τοπικών αρχών και κοινωνικοοικονομικών εταίρων των δυο λιμενικών οργανισμών.

Στην αποστολή, εκ μέρους των φορέων της πόλης της Καβάλας, συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΚ ΑΕ, Άγγελος Βλάχος, ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΛΚ ΑΕ, Chris Nicolaides και ο νομικός σύμβουλος της ΟΛΚ ΑΕ και αντιπρόεδρος της «Δημωφέλεια», Νίκος Σουλίδης.

Από βουλγαρικής πλευράς συμμετείχαν ο πρόεδρος Ivajlo Todorov, ο αναπληρωτής Πρόεδρος Capt. Georgi Sabev και η αντιπρόεδρος Maria Belkoleva , εκ μέρους του φορέα διαχείρισης του λιμένα Μπουργκάς, ο αναπληρωτής δήμαρχος Krasimir Stoychev, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Μπουργκάς Todor Demirkov, ο εκπρόσωπος της FraportIvo Barzov καθώς και διευθυντικά στελέχη των φορέων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, παρουσιάστηκε η φιλοσοφία του εγχειρήματος, η ιδέα (concept), τα κρίσιμα σημεία επιτυχίας της πρωτοβουλίας, καθώς και τα οφέλη και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Από την πλευρά του φορέα της γειτονικής χώρας εκφράστηκαν ευχαριστίες για την πρότυπη και καινοτόμα αυτή συνεργασία, η οποία αναμένεται να ανανεώσει την κίνηση κρουαζιέρας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία είναι αποκλεισμένη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η επόμενη τεχνική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το δεύτερο 15ημερο του Σεπτεμβρίου και στα μέσα Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους στην πόλη Μπουργκάς θα υπογράφει το επίσημο μνημόνιο συνεργασίας.

Στο ίδιο πλαίσιο θα ανακοινωθούν οι υποστηρικτές του project, οι οποίοι θα αναλάβουν κυρίως τις ανάγκες λειτουργίας του ευρωπαϊκού τουριστικού διαδρόμου και η ένταξή του σε ειδικό χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς της Καβάλας ΟΛΚ ΑΕ, «Δημωφέλεια» και Επιμελητήριο Καβάλας, θέτουν υψηλούς στόχους και υλοποιούν ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες εξωστρέφειας για την αξιοποίηση των προκλήσεων της νέας εποχής, με υπευθυνότητα, στηριζόμενοι στις αρχές της λειτουργικής βιωσιμότητας, της πράσινης ανάπτυξης και της ψηφιακής σύγκλησης προσφέροντας οφέλη, αλλά και λύσεις στην τοπική κοινωνία.