Επαγγελματίες Νέας Περάμου προς ΟΛΚ: Απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι

«Σας καλούμε να προγραμματίσετε ένα σχέδιο αναβάθμισης του λιμανιού της Νέας Περάμου»: Αναλυτικά η επιστολή των επαγγελματιών

Την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το λιμάνι της Νέας Περάμου Καβάλας τόσο στη χερσαία ζώνη όσο και στις θέσεις ελλιμενισμού εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου, ζητώντας παράλληλα με επιστολή τους προς τον ΟΛΚ να δοθεί άμεσα λύση.

Η επιστολή των επαγγελματιών

Πριν από έναν χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Περάμου είχε μία συνάντηση με την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο του οργανισμού κ. Άννα Θυσιάδου. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Νέας Περάμου τόσο στη χερσαία ζώνη όσο και στις θέσεις ελλιμενισμού. Η ενημέρωση που είχαμε σχετιζόταν με την προγραμματική σύμβαση που είναι σε ισχύ με τον Δήμο Παγγαίου.

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις στη χερσαία ζώνη αυτές αφορούν σε φωτισμό/πεζοδρόμηση για τα οποία μας διαβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης Φίλιππος, ενώ για τον ελλιμενισμό αλιευτικών σκαφών αυτές έχουν να κάνουν με νέα κριπιδώματα.

Στην ερώτησή μας για προβλήτα σκαφών αναψυχής η απάντηση ήταν αρνητική για τον λόγο ότι αυτή είναι ασύμφορη σε σχέση με την επένδυση που απαιτείται. Στην πρότασή μας να γίνει με τη μέθοδο ΣΔΙΤ εκτός του ότι δεν πήραμε καμιά απάντηση η αντιμετώπιση προς τον σύλλογο ήταν απαξιωτική.

Ο λόγος που κοινοποιούμε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας είναι ότι παραμένουμε θεατές σε μια συνεχή απαξίωση του λιμανιού της Νέας Περάμου. Χρησιμοποιείται από τις κοινοπραξίες των ακτοπλοϊκών γραμμών μόνο για τη μεταφορά βυτιοφόρων καυσίμων, τελευταία για στάθμευση ferry boats τα οποία είτε έχουν παρουσιάσει κάποια βλάβη είτε είναι ακινητοποιημένα για λόγους νομοθεσίας και τέλος για ferry boats τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας, ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια Πρίνου-Καβάλας και Κεραμωτής-Λιμένα.

Η τοπική κοινωνία και ο εμπορικός κόσμος, ο σύλλογος παράκτιων αλιέων, αλλά και ο σύλλογος μέσης αλιείας γρι-γρι εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για αυτήν την απαξίωση ενός λιμανιού του οποίου η αναβάθμιση μόνο οφέλη θα έχει.

Σας καλούμε να προγραμματίσετε ένα σχέδιο αναβάθμισης του λιμανιού της Νέας Περάμου και θα σταθούμε αρωγοί σε οτιδήποτε θελήσετε.