ΟΕΒΕ Καβάλας: Το παρεμπόριο και η επαιτεία ανηλίκων στο προσκήνιο

Συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας με τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Λιμενάρχη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τη δημοτική αστυνομία του Δήμου Καβάλας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο Καβάλας και υπεύθυνο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μουμτσάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας κ. Καραμανλή αλλά και τον Λιμενάρχη Καβάλας κ. Βρύζα εκθέτοντας τους τις ανησυχίες των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της περιοχής μας σε σχέση με το παράνομο πλανόδιο εμπόριο, το οποίο ανθεί ακόμη περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της εκμετάλλευσης των ανηλίκων με σκοπό την επαιτεία και το παραεμπόριο, ένα φαινόμενο που μαστίζει όλο το Νομό Καβάλας. Το θέμα αυτό συζητήθηκε έντονα καθώς τα ανήλικα παιδιά που ωθούνται στην επαιτεία και ποιος ξέρει που ακόμα, αφενός κινδυνεύει η ασφάλεια και η ευημερία τους, αφετέρου όσο δεν υπάρχει κοινωνική μέριμνα και σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, τόσο η παραμέληση και η εκμετάλλευση ανηλίκων και η έκθεση τους σε κίνδυνο θα συνεχίζεται.

Έπειτα από τις συναντήσεις αποφασίστηκε ο συντονισμός ενεργειών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την προστασία των Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Για το θέμα της παραμέλησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση, με σκοπό την καταπολέμηση του εν λόγω φαινομένου και την προστασία των ανήλικων παιδιών.

Η κακοποίηση των παιδιών δεν συνιστά μόνο οικογενειακή υπόθεση, αλλά ευθύνη ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.