Εγκρίθηκε η σύμβαση υποπαραχώρησης του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας «Φίλιππος Β’»

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το "ok"-Επόμενο στάδιο η υπογραφή της σύμβασης, ενώ το δικαίωμα της υποπαραχώρησης θα είναι για 40 έτη

Εγκρίθηκε τελικά η σύμβαση υποπαραχώρησης του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας «Φίλιππος Β’» από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συγκεκριμένα, έγινε δεκτή από το 7ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου η προσφυγή ανάκλησης της προσβαλλόμενης πράξης του Ζ’ Κλιμακίου και ως εκ τούτου εγκρίθηκε η σύμβαση υποπαραχώρησης, όωπς διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΟΛΚ, Γιώργος Φιλόσογλου.

Επόμενο στάδιο η υπογραφή της σύμβασης, ενώ το δικαίωμα της υποπαραχώρησης θα είναι για 40 έτη, με το οικονομικό αντάλλαγμα να ανέρχεται στα 33,9 εκ. ευρώ και ο υποπαραχωρησιούχος οφείλει να προχωρήσει σε επενδύσεις της τάξης των 36 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, με βάση σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη Μαρίνα Καλαμαριάς, είχε ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ και τη συμβαλλόμενη κοινοπραξία International Port Investments Kavala (IPIK) να παρουσιάσουν πρώτα master plan για την επένδυση και στη συνέχεια να υπογραφεί η σύμβαση.

Το ΤΑΙΠΕΔ υποστήριζε ότι δεν είναι προαπαιτούμενο η κατάρτιση master plan για την υπογραφή της σύμβασης, καθώς περιλαμβάνει παροχή υπηρεσίας και όχι κατασκευαστικά έργα ή αναβαθμίσεις του λιμένα.