«Φωτιά» στην τιμή του πιτόγυρου ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα. Αναμένονται… πικρές αυξήσεις

Τι αστακός τι... γύρος: Το δημοφιλές και πάλαι ποτέ φθηνό πρόχειρο φαγητό είναι πιθανόν να ξεπεράσει τα 4 ευρώ πριν τη λήξη του έτους

Το κύμα αυξήσεων στις τιμές σχεδόν όλων των προϊόντων και δη των καθημερινών δε θα αφήσει ανεπηρέαστες ούτε τις τιμές στα ψητοπωλεία, οι οποίες πρόκειται να αυξηθούν και μάλιστα πριν από τα Χριστούγεννα, με το πιτόγυρο πιθανότατα να ξεπεράσει τα 4 ευρώ πριν τη λήξη του έτους.

Σύμφωνα με δηλώσεις ιδιοκτήτη ψητοπωλείου που μίλησε στο MEGA, αναμένεται αύξηση περίπου 8%-9% στους τιμοκαταλόγους κατά τον μήνα Δεκέμβριο για τις γιορτές. Ο ίδιος τόνισε ότι τα ψητοπωλεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την αύξηση και αναγκαστικά θα φτάσουν κοντά στα 4 ευρώ για το πιτόγυρο πριν το τέλος του έτους.

Οι αυξήσεις στο πάλαι ποτέ φθηνό δημοφιλές πρόχειρο φαγητό έχουν ξεκινήσει προ πολλού, με τους καταναλωτές είτε να κάνουν μικρότερες παραγγελίες είτε να τις περιορίζουν στο ελάχιστο και τους επαγγελματίες να βλέπουν τον τζίρο τους να κινείται σε αξιοπρεπή επίπεδα μόνον τους καλοκαιρινούς μήνες πλέον.