Εκτάκτως στην Καβάλα το θηριώδες ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ

Θα καλύψει το κενό της SeaJets η οποία έχει σταματήσει να εξυπηρετεί τη γραμμή Λαύριο-Αη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα

Προσωρινή λύση δόθηκε για την κάλυψη των αναγκών ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λήμνου και του Αη Στράτη με τα λιμάνια της Μυτιλήνης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.

H SeaJets έχει σταματήσει να εξυπηρετεί τη γραμμή Λαύριο-Αη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα και είναι άγνωστο αν θα λάβει μέρος στον νέο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και έχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δηλώσεων ενδιαφέροντος μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2024.

Το Blue Star Myconos θα αποπλέει από Λήμνο για Καβάλα κάθε Τετάρτη στις 15:15 και το Νήσος Σάμος θα αποπλέει από Λήμνο για Καβάλα κάθε Σάββατο στις 17:10. Επίσης το Blue Star Myconos καλύπτει τη σύνδεση του νησιού με τη Θεσσαλονίκη κάθε Σάββατο με ώρα απόπλου στις 14:05. Οι απόπλοι από Λήμνο για Μυτιλήνη θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στη 01:05 τα ξημερώματα και κάθε Κυριακή στις 05:00 το πρωί με το πλοίο Blue Star Myconos [διαβάστε εδώ λεπτομέρειες].

Επίσης κάθε Κυριακή στις 10:25 θα απολέει το Νήσος Σάμος από Λήμνο για Μυτιλήνη.

Το Blue Star Myconos θα προσεγγίζει δύο φορές την εβδομάδα τον Αη Στράτη. Το πλοίο θα αποπλέει από τον Αη Στράτη για Λήμνο κάθε Τετάρτη στις 13:50 και κάθε Σάββατο στις 12:35. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αη Στράτη με τη Λήμνο που πραγματοποιούνταν από το πλοίο Αιολίς έχει σταματήσει εδώ και δύο μήνες.

*Φωτογραφία: Τάσος Αργυρός