Επιμελητήριο Καβάλας: Ανταποδοτικά τέλη με μέτρο τον όγκο των απορριμμάτων και όχι τα τετραγωνικά

Η πρόταση του Επιμελητηρίου για το θέμα των αυξήσεων σε τέλη καθαριότητας, τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών τελών, που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη απέστειλε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας με την οποία του μεταφέρει τις τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς των επιχειρήσεων της περιοχής για τις αυξήσεις σε τέλη καθαριότητας, τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών τελών, που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή ζητείται να επανεξεταστεί ο τρόπος και το μέγεθος των αυξήσεων αυτών ενώ κατατίθεται και μια πρόταση για τον ορισμό των ανταποδοτικών τελών με το μέτρο του μεγέθους απορριμμάτων και όχι με βάση τα τετραγωνικά.

Η επιστολή αναφέρει σχετικά:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε. Γνωρίζοντας, για την απόφαση σας να προχωρήσετε σε αυξήσεις, στα τέλη καθαριότητας, τραπεζοκαθισμάτων, και λοιπών τελών, σας μεταφέρουμε την αγωνία της τοπικής αγοράς για τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα, εμπορικά και εστίασης, καθώς και μεταποίησης, τα τελευταία χρόνια της κρίσης και κυρίως μέσα στην ακρίβεια των τελευταίων 2 ετών, όπου όλες οι τιμές και τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων έχουν εκτοξευθεί.

Μεταφέρουμε τις αντιρρήσεις μας και τους προβληματισμούς των επιχειρήσεων μας και πρέπει να δείτε πολύ λελογισμένα τις αυξήσεις, τις οποίες πρόκειται να επιβάλλεται, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι λεπτές ισορροπίες στην τοπική οικονομία και σας παροτρύνουμε να μας παρουσιάσετε αναλυτικά, ποια θα είναι τα οφέλη προς την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται ανταποδοτικά, μέσα από αυτές τις αυξήσεις.

Κύριε Δήμαρχε, πρέπει να εξετάσετε και προβληματιστείτε για τον τρόπο και το μέγεθος των αυξήσεων αυτών, που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση, την ήδη πιεστική κατάσταση που υποφέρουν οι επιχειρήσεις μέλη μας.

Είμαστε στην διάθεση σας, για να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε και τις δικές μας προτάσεις (όπως ενδεικτικά, να γίνει σταδιακά η οποιαδήποτε αύξηση αποφασίσετε, καθώς γνωρίζοντας ως επιχειρήσεις την λέξη ανταποδοτικότητα γίνεται άμεσα σαφές και η αναλογικότητα ως προς τα απορρίμματα μας, ως τούτου σας προτείνουμε να προχωρήσουμε άμεσα στο απόλυτα ακριβές μέτρο του μεγέθους απορριμμάτων και όχι με βάση τα τετραγωνικά).

Αναμένουμε να δεχτείτε τις θέσεις του Επιμελητηρίου Καβάλας, στον σχεδιασμό που έρχεστε να υλοποιήσετε για τα τέλη καθαριότητας και λοιπών τελών».