Έντεκα εκ. ευρώ από την Energean στην οικονομία της Καβάλας το 2023

Πρόκειται για το σύνολο των ποσών που κατέβαλε ως μισθούς στους περίπου 150 εργαζόμενούς της, σε τοπικούς εργολάβους και προμηθευτές καθώς και σε φορείς που επιτελούν κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό έργο

Για μια ακόμη χρονιά, η συνεισφορά της Energean στην οικονομία του Νομού Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής υπήρξε σημαντική. Σύμφωνα με την επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, στη διάρκεια του 2023 η Energean συνεισέφερε το ποσό των 11 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία.

Πρόκειται για το σύνολο των ποσών που κατέβαλε ως μισθούς στους περίπου 150 εργαζόμενους της, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο Νομό Καβάλας και τις γύρω περιοχές, σε τοπικούς εργολάβους, σε τοπικούς προμηθευτές που παρέχουν τεχνικές και κάθε είδους υπηρεσίες καθώς και σε φορείς που επιτελούν κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό έργο, στο πλαίσιο της πολιτικής  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το προϊόν αυτό αντανακλά και τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2023 για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, την αναβάθμιση του εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας των εγκαταστάσεων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η συνεισφορά αυτή προέκυψε παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί η παραγωγή πετρελαίου.

Συνολικά, από το 2008, όταν και η Energean ανέλαβε τις άδειες των κοιτασμάτων του Πρίνου, στην τοπική οικονομία έχουν εισφερθεί πάνω από 230 εκατ. ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα, η βιομηχανική δραστηριότητα στον Κόλπο της Καβάλας συνεχίστηκε με ένα εξαιρετικό αποτύπωμα στην Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον και σε απόλυτη αρμονία τόσο με την καθημερινότητα των πολιτών της Καβάλας και της Θάσου όσο και με τις οικονομικές δραστηριότητες στο νομό, όπως ο τουρισμός και η αλιεία.

Με άξονα την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας από τα κοιτάσματα Πρίνος, Βόρειος Πρίνος και Έψιλον καθώς και με την μεγάλη επένδυση της τάξης των 400 εκατ. για την δημιουργία χώρου αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο, οι προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία και τις κοινωνίες της περιοχής αναδεικνύονται ως ιδιαίτερα ευοίωνες και για τις επόμενες δύο δεκαετίες.