Επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τον Αιγιαλό και τις επιχειρήσεις εστίασης

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητήριων, μεταξύ οποίων και ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση με την ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας

Συνάντηση εργασίας με την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας σχετικά με το νομοσχέδιο για την «Αξιοποίηση του Αιγιαλού από τις Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2024 στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, μεταξύ της Γενικής Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αθηνάς – Μαρίας Κόλλια και της Θεματικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η οποία συστήθηκε στο πλαίσιο της «Αξιοποίησης του Αιγιαλού από Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος».

Η συνάντηση έλαβε χώρα ενόψει της επικείμενης έκδοσης του νομοσχεδίου με τίτλο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές».

Η θεματική επιτροπή της ΚΕΕΕ, η οποία συγκροτήθηκε τον Μάρκο Δέμπα, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, τον Γιάννη Κουφίδη, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τον Γιάννη Γεροντίτη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας και συντονιστή της θεματικής επιτροπής της ΚΕΕΕ, καθώς και τον Αναστάσιος Γιατράς, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Αχαΐας, έθεσε επί τάπητος επίκαιρα ζητήματα, που αφορούν τις επιχειρήσεις – μέλη, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού.

Η συνάντηση με την Γενική Γραμματέα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε την αποστολή επιπλέον στοιχείων, από την στιγμή που οι σχετικές διαβουλεύσεις συνεχίζονται.  Άλλωστε, έχει ήδη προηγηθεί σειρά συνεδριάσεων της θεματικής επιτροπής της ΚΕΕΕ, αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τη δημόσια διαβούλευση, τα αποτελέσματα των οποίων, έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί από την ΚΕΕΕ και σχετικό υπόμνημα, το οποίο και επισυνάπτεται στο παρόν.

Ενόψει των ανωτέρω, ζητούμενο είναι η θέσπιση θεσμικού πλαισίου, που θα προστατεύει τις περιοχές όπου παρατηρείται οικιστική, πολιτισμική και τουριστική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εργασίας με στόχο την πρόοδο του τόπου.