Η Θάσος στους είκοσι καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2024 μαζί με το Μονακό, το Λονδίνο και τη Φλωρεντία

«Μια περιπέτεια σε έναν επίγειο παράδεισο»: Τον κατάλογο τον δημοσίευσε ο οργανισμός European Best Destinations και καταρτίστηκε με βάση την ψήφο περισσότερων από ένα εκατομμύριο ταξιδιωτών από 172 χώρες

Η Θάσος περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους είκοσι καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς το 2024. Τη λίστα τη δημοσίευσε ο οργανισμός European Best Destinations (EBD) και καταρτίστηκε με βάση την ψήφο περισσότερων από ένα εκατομμύριο ταξιδιωτών από 172 χώρες.

Ειδικότερα, η Θάσος τοποθετείται στην 20η θέση της κατάταξης, με το EBD να την χαρακτηρίζει ως «μια περιπέτεια σε έναν επίγειο παράδεισο».

Στην αναφορά για τη Θάσο επισημαίνεται ότι «πρόκειται για μια μικρή γωνιά του χαμένου παραδείσου που οι Έλληνες προτιμούν να κρατήσουν για τον εαυτό τους, με μια φυσική λιμνοθάλασσα που προσφέρει μια εκπληκτική αντίθεση με τη γαλαζοπράσινη θάλασσα, που ζωντανεύει από τη θερμή υποδοχή των ντόπιων».

Με αριθμό ρεκόρ ψήφων, η Μαρμπέλα της Ισπανίας βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου και είναι η πρώτη φορά που ένας ισπανικός προορισμός καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη. Η Μαρμπέλα ακολουθείται από το Μονακό, τη Μάλτα, τη Γενεύη και το Μπατούμι (Γεωργία) στις πέντε πρώτες θέσεις.

Οι 20 πιο δημοφιλείς προορισμοί που επιλέχθηκαν για την ποιότητα ζωής τους, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πολιτιστική τους προσφορά όλο τον χρόνο, την αύξηση της δημοτικότητάς τους στα κοινωνικά δίκτυα και τη διεθνή αναγνώρισή τους (έξυπνος τουρισμός, Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, UNESCO, Γαλάζιες Σημαίες, κ.λπ.), θα προωθηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν τον πολυπόθητο τίτλο του «Καλύτερου Ευρωπαϊκού Προορισμού 2024», όπως αναφέρει ο EBD.

«Οι αποκλειστικοί προορισμοί επανέρχονται στο προσκήνιο. Παράλληλα, παρατηρούμε μια νέα τάση προς προορισμούς εκτός των συνηθισμένων, μικρότερους προορισμούς, όπως η Ponza, το Porto-Vecchio, το Cap Ferret, το Sirmione και τα νησιά Φερόε για απλές και ευχάριστες διακοπές», δήλωσε ο Maximilien Lejeune, διευθύνων σύμβουλος του European Best Destinations και πρόσθεσε: «Με βραβευμένους προορισμούς, όπως το Μονακό, η Μαρμπέλα, η Μάλτα, η Γενεύη, η Μαδέρα, η Φλωρεντία, η Ρίγα και το Μπατούμι, βλέπουμε ξεκάθαρα την επιθυμία για αποκλειστικά ταξίδια σε προορισμούς αναγνωρισμένους για την ποιότητα των προσφορών και των υπηρεσιών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Lejeune, η κατάταξη του EBD δείχνει ότι οι ταξιδιώτες θέλουν να απολαύσουν γαστρονομικές, πολιτιστικές, αισθαντικές και αθλητικές εμπειρίες και προτιμούν προορισμούς που συνδυάζουν την παραλία, τις υπαίθριες δραστηριότητες, τη νυχτερινή διασκέδαση και την εξερεύνηση σε πλήρη ελευθερία, χωρίς σχέδια ή περιορισμούς.

Οι 20 καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2024

  1. Μαρμπέγια, Ισπανία
  2. Μονακό
  3. Μάλτα
  4. Γενεύη, Ελβετία
  5. Μπατούμι, Γεωργία
  6. Ρίγα, Λετονία
  7. Μαδέρα, Πορτογαλία
  8. Φλωρεντία, Ιταλία
  9. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Ρέικιαβικ, Ισλανδία
  11. Λεζ-Καπ-Φερέ, Νέα Ακουιτανία, Γαλλία
  12. Σιένα, Ιταλία
  13. Νησί Πόνζα, Ιταλία
  14. Πόρτο-Βέκιο, Κορσική, Γαλλία
  15.  Περιοχή της Σαμπάνιας, Γαλλία
  16. Νησιά Φερόες
  17. Σιρμιόνε, Λομβαρδία, Ιταλία
  18. Πιράν, Σλοβενία
  19. Νιούκεϊ, Κορνουάλη
  20. Θάσος, Βόρειο Αιγαίο, Ελλάδα

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη λίστα από το European Best Destinations και το αφιέρωμα στη Θάσο με τίτλο “Best places to travel in Europe 2024“.