Καβάλα-Θάσος: Δυναμική παρουσία στην Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι TTR Bucharest

Πλήθος επιχειρηματιών, που ενδιαφέρονται για τις τοπικές ομορφιές της περιοχής μας ενημερώθηκαν από το ειδικό υλικό που διέθεταν όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειάς, με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών ελληνικών επιχειρήσεων με τις ρουμανικές

Το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι Δήμοι Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου και Νέστου, καθώς και πλήθος επιχειρήσεων τουρισμού, συμμετείχαν για ακόμη μία χρονιά στην μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου (TTR BUCHAREST), η οποία πραγματοποιήθηκε 15-18 Φεβρουαρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Romexpo στο Βουκουρέστι.

Tο Επιμελητήριο Καβάλας  εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μάρκος Δέμπας, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ Ιωάννης Κούτρας, η Διευθύντρια Σούζη Μαυρομμάτη, ο Γεώργιος Φραγκιόγλου, μέλος του τουριστικού τμήματος του ΔΣ, τον Δήμο Θάσου ο Δήμαρχος Ελευθέριος Κυριακίδης και οι Αντιδήμαρχοι Νέστου, Παγγαίου, Καβάλας, ο Εκπρόσωπος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θάσου Δημήτριος Παπαμάρκου, ενώ την Περιφέρεια ΑΜΘ ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Πλήθος επιχειρηματιών, που ενδιαφέρονται για τις τοπικές ομορφιές της περιοχής μας ενημερώθηκαν από το ειδικό υλικό που διέθεταν όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειάς μας, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων με τις ρουμανικές.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. Μάρκος Δέμπας, δεν παρέλειψε να τονίσει την σπουδαιότητα των ρουμάνων τουριστών στην περιοχή μας, σε συνεντεύξεις τύπου στα ΜΜΕ, που δόθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης, ενώ επεσήμανε και τις προσπάθειες που καταβάλουν από κοινού οι εμπλεκόμενοι φορείς για την βελτίωση των υποδομών στα σύνορα.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας, η οποία συμμετείχε με δικό της περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο, και ο Προϊστάμενος αυτής, Γεώργιος Σταφυλάκης, διοργάνωσαν σειρά δράσεων με τη πραγματοποίηση μιας μεγάλης εκδήλωσης επαγγελματικών συναντήσεων (B2B) , όπου συμμετείχαν τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Ρουμανία, αλλά και λοιπές χώρες του εξωτερικού. Επρόκειτο για ένα επιχειρηματικό γεγονός, που κατέστησε την Ελλάδα σημείο ενδιαφέροντος.

Είναι άλλωστε, γνωστό, ότι η Ρουμανία αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της χώρας μας, ενώ η Ελλάδα με τη σειρά της συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επενδυτές στη Ρουμανία.

Στα πλαίσια δε αυτής της στενής συνεργασίας, έχει ιδρυθεί το Ελληνορουμανικό Επιμελητήριο επισφραγίζοντας τις σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, το βράδυ της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024, στο Ελληνορουμανικό Επιμελητήριο έλαβε χώρα η ετήσια ειδική εκδήλωση κοπής πίτας, με στόχο την προώθηση επιχειρηματικών συναντήσεων και ιδιαίτερα του κλάδου του τουρισμού, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και της περιφέρειας Α.Μ.Θ., ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, αλλά και εκθέτες. Στην εκδήλωση δεν παρέλειψε να δώσει το παρόν και η πρέσβης της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, Ευαγγελία (Λιλή) Γραμματίκα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις μεταξύ στελεχών του Επιμελητηρίου Καβάλας και οργανισμούς, μέλη ου Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας – Enterprise Europe Network (EEN).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Enterprise Europe Network,  όπου και διατίθεται αναλυτική κατάσταση με τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις (τουριστικά πρακτορεία Ρουμανίας κ.λπ.) ή και στο τηλέφωνο 2510 222212(εσω. 4) κα. Σούζη Μαυρομμάτη.