ProCredit Bank: Η πρώτη «γνωριμία» με επιχειρηματίες της Καβάλας στο κατάμεστο Επιμελητήριο [φωτογραφίες]

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσία στελεχών της αναπτυξιακής γερμανικής Τράπεζας και εκπροσώπων του «επιχειρείν» της περιοχής. Η «ταυτότητα» της Τράπεζας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της

Μτην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024 συνάντηση γνωριμίας της αναπτυξιακής γερμανικής Τράπεζας ProCredit Bank με επιχειρηματίες όλων των κλάδων.

Στελέχη της τράπεζας ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους τη φιλοσοφία της ProCredit Bank, η οποία ειδικεύεται στη χρηματοδότηση του «επιχειρείν», καθώς και στη χρηματοδότηση πράσινων έργων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Ειρήνη Νικολοπούλου.

«Αφού ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, θέλω να τονίσω ότι η παρουσία μας αφορά στη γνωριμία με τον επιχειρηματικό κόσμο και στο να αναλύσουμε τα ποιοτικά και ποσοτικά πλεονεκτήματα τα οποία έχει να προσφέρει η τράπεζα, σε σχέση με το υπόλοιπο τραπεζικό “γίγνεσθαι», τόνισε σε δηλώσεις της στο KAVALAPOST η διευθύντρια του καταστήματος της ProCredit Bank στην Ελλάδα, Αγγελική Αρβανίτη.

Η διευθύντρια του καταστήματος της ProCredit Bank στην Ελλάδα, Αγγελική Αρβανίτη

«Πέρα από το κομμάτι της τιμολογιακής πολιτικής, στο οποίο είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες, εστιάζουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ProCredit Bank, τα οποία έχουν να κάνουν με μια πιο εξατομικευμένη και πελατοκεντρική προσέγγιση, με τον εξειδικευμένο επιχειρηματικό σύμβουλό μας να ακούει τις ανάγκες του πελάτη και να προτείνει τις ανάλογες υπηρεσίες που αναλογούν στα επιχειρηματικά σχέδιά του», πρόσθεσε η ίδια.

Την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 τα στελέχη της τράπεζας θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε εργοστάσια και εταιρείες της Καβάλας προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Οι χαιρετισμοί εκπροσώπων οικονομικών και αυτοδιοικητικών φορέων

Μάρκος Δέμπας-Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ProCredit Bank είναι κατά κάποιον τρόπο μια εξωσυστημική τράπεζα, όπως είθισται να λέμε, μια προσπάθεια που αφορά κυρίως σε επιχειρηματικά δάνεια. Είναι γνωστό ότι το επιχειρηματικό σύστημα στην Ελλάδα πάσχει. Σχεδόν μια στις δέκα μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις μπορεί να περάσει την πόρτα ενός τραπεζικού καταστήματος και αυτό πραγματικά είναι απογοητευτικό και με το να προσθέτουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι κάτι το πολύ θετικό και επηρεάζει και το ΑΕΠ της χώρας μας».

Θόδωρος Χατζηχρήστος-Πρόεδρος ΟΕΒΕ Καβάλας

«Εύχομαι μέσα από την ProCredit Bank να ανοίξει ένας νέος δρόμος για την επιχειρηματικότητα και να ακολουθήσουν και άλλοι τέτοιοι δρόμοι, ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα ρευστότητας που έχουμε λόγω της μη πρόσβασής μας στο τραπεζικό σύστημα».

Γιάννης Κελγιώργης-Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

«Ευχόμαστε με την παρουσία σας εδώ, απέναντι σε τέσσερις συστημικές τράπεζες, να ταράξετε λίγο τα νερά, σε μια δύσκολη συγκυρία για την επιχειρηματικότητα. Οι τραπεζικές χρεώσεις παίρνουν την ανιούσα καθημερινά εις βάρος των ελάχιστων κερδών που μας μένουν. Ελπίζουμε η ProCredit Bank να βοηθήσει και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων».

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης-Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΑΜ-Θ

«Όταν έρχεται μια καινούρια τράπεζα είναι κάτι το θετικό. Δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο, μιας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι ένας μοχλός ανάπτυξης, ειδικά για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και ευελπιστούμε σε μια καλή συνεργασία των επιχειρήσεων με την τράπεζα».

Λίγα λόγια για την ProCredit Bank

H ProCredit Bank Greece, η «έξυπνη» ψηφιακή τράπεζα παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες και είναι διαθέσιμη 24/7 για να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη, με την υποστήριξη του έμπειρου προσωπικού της, αλλά και μέσω μίας προηγμένης, φιλικής στη χρήση, πλατφόρμας e-banking.

Η δημοσιογράφος, Ειρήνη Νικολοπούλου

Μέλος του γερμανικού ομίλου ProCredit Holding, με έδρα την Φρανκφούρτη, διαθέτει δυναμική παρουσία σε 10 χώρες της ΝΑ Ευρώπης, δραστηριοποιείται απο το 2015 στην ελληνική αγορά, αλλάζοντας τα τραπεζικά δεδομένα.

Δίχως «ψιλά» γράμματα, με διαφάνεια, πελατοκεντρική προσέγγιση, ποιοτική εξυπηρέτηση, αλλά και με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας, υλοποιεί με συνέπεια στις αξίες της υπεύθυνης τραπεζικής, το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ProCredit Bank βρίσκεται η υποστήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς πιστεύει, ότι η ανάπτυξή της είναι καθοριστική για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αναγκαία συνθήκη για μία συνεχή μεγέθυνση της οικονομίας, με γνώμονα την κοινωνική συνοχή.

Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση
Μέσω της καταρτισμένης ομάδας της στην Ελλάδα, προσφέρει σε ιδιώτες, επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μία αναβαθμισμένη και εξατομικευμένη εμπειρία, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία, δίνοντας πάντα έμφαση στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Οι υπηρεσίες της είναι ιδανικές τόσο για φυσικά πρόσωπα που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους, όσο και για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύουν στον εκσυγχρονισμό του μοντέλου λειτουργίας τους, στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι μέσω της διεθνούς της παρουσίας, η ProCredit Bank διαθέτει την εμπειρία για να στηρίξει σε επίπεδο συμβουλευτικής τους πελάτες της, προς την κατεύθυνση ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους με αποτελεσματικό τρόπο και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Οι αριθμοί για την Procredit Bank-Holding
Στοιχεία ενεργητικού 8 δισ. ευρώ-45.000 Επιχειρηματικοί πελάτες-3200 άτομα προσωπικό και 92% δανειακό χαρτοφυλάκιο σε ΜμΕ

Δανειακό χαρτοφυλάκιο της ProCredit Bank στην Ελλάδα
Έμφαση σε τομείς που συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ,μέσο εκταμιευμένο επιχειρηματικό δάνειο 400.000 .ευρώ .Το 2022 , το 99% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου αφορούσε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Χρηματoδότηση «πράσινων» έργων
Υποστήριξη συνολικά 600 έργων: Ενεργειακές κοινότητες, ανανεώσιμη ενέργεια, εξοπλισμός και μηχανήματα ενεργειακής αποδοτικότητας

Επιχειρηματικά αποτελέσματα της τράπεζας ProCredit
65% των πελατών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα και 50% των μεταφορών σε διεθνή εμβάσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ειρήνη Νικολοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της τράπεζας στο [email protected] ή να μπουν στο site της τράπεζας εδώ.