Καβάλα/ΟΛΚ: Δυσαρέσκεια (και) στην Κεραμωτή για την αύξηση του τέλους τραπεζοκαθισμάτων

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, Άγγελο Βλάχο-Ποια θέματα «έπεσαν» στο τραπέζι

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ) Α.Ε, Δρ. Άγγελο Βλάχο.

Συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν με επιχειρήματα όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει τόσο η χερσαία όσο και η θαλάσσια ζώνη του λιμανιού της Κεραμωτής, αρμοδιότητας του ΟΛΚ, «προβλήματα που είναι γνωστά εδώ και χρόνια και σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη κίνηση του πορθμείου κάθε έτος διογκώνονται», όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Συζητήθηκε, επίσης η απόφαση του ΟΛΚ να επαναφέρει το τέλος τραπεζοκαθισμάτων σε ποσό που καθορίστηκε προ ετών, το οποίο από φέτος θα ισχύει σε όλα τα λιμάνια αρμοδιότητας του Οργανισμού.

«Είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος, όταν αυξάνονται τα λειτουργικά του έξοδα, γι’ αυτό και οι επαγγελματίες της Κεραμωτής φυσικά και δε χαίρονται για την αύξηση αυτή, εκτός αν μέρος της δαπάνης διατεθεί για τη βελτίωση των υποδομών. Στον εποικοδομητικό αυτό διάλογο, ο οποίος διήρκησε πάνω από δύο ώρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος φάνηκε γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στο λιμάνι της Κεραμωτής, αναγνώρισε το σύνολο των προβλημάτων, (κατά το μέρος που αναλογεί στον φορέα διαχείρισης του Λιμανιού) και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού με έμφαση στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας (safety & security)», σημειώνουν οι επαγγελματίες.

«O επαγγελματικός κόσμος της Κεραμωτής είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της. Άλλωστε, αυτός είναι και ένας από το σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε ο Σύλλογός μας. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Διοίκησης της ΟΛΚ ΑΕ, έστω και μετά από τόσα χρόνια στασιμότητας, να δρομολογήσει έναν βιώσιμο σχεδιασμό για την εύρυθμη λειτουργία της λιμενικής εγκατάστασης της Κεραμωτής», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Προφανώς, θα συνδράμουμε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του λιμανιού που ουσιαστικά αφορά στην ενίσχυση της φυσιογνωμίας του προορισμού, της κοινότητας και των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στην παρούσα φάση. Παραμένουμε στη διάθεση κάθε αρμοδίου και σε αναμονή των πρωτοβουλιών που θα πάρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΚ Α.Ε για τη βελτίωση της λειτουργίας και των εγκαταστάσεων του λιμανιού της Κεραμωτής», καταλήγει η ανακοίνωση.