Φεβρουάριος 2024: Υψηλές πτήσεις για τα 14 αεροδρόμια της Fraport. Πού βρίσκεται η Καβάλα [πίνακες]

Τι «λένε» τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας για την εσωτερική και διεθνή κίνηση - «Ψηλά» και οι προκρατήσεις, δίνουν αισιοδοξία για νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα

Yψηλές αποδόσεις κατέγραψαν τα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 αύξηση 13,9% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Διακινήθηκαν 636.866 επιβάτες έναντι 558.903 πέρυσι, με όλα τα αεροδρόμια να κινούνται σε θετικό πρόσημο.

Η κίνηση εσωτερικού τον δεύτερο μήνα του έτους αυξήθηκε σε ποσοστό 15% συγκριτικά με πέρυσι, με τη διεθνή κίνηση να καταγράφει επίσης ανοδική τροχιά στο συν 12,1% σε σχέση με το 2023.

Τριψήφιο ποσοστό αύξησης κατέγραψαν Άκτιο (212%) και Κέρκυρα (114%), ενώ τη μικρότερη ποσοστιαία διαφορά σε σχέση με πέρυσι κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Σάμου στο 1,9% και της Καβάλας στο 2,8%.

Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και σε επίπεδο διμήνου, η συνολική επιβατική κίνηση διαμορφώνεται σε 1,27 εκατ. έναντι 1,15 εκατ. το 2023, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση της τάξης του 10,6%.

Η διεθνής κίνηση σημείωσε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο 11,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Οριακή πτώση σε ποσοστό 0,6% σημείωσε μόνο το αεροδρόμιο της Σάμου. Όλα τα υπόλοιπα κατέγραψαν αύξηση, με εκείνα σε Άκτιο (71%) και Κέρκυρα (52%) να έχουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο. Σε απόλυτους αριθμούς ηγήθηκαν και πάλι οι αερολιμένες σε Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ρόδο.

Από το αεροδρόμιο της Καβάλας διακινήθηκαν 9.108 επιβάτες, ποσοστό αυξημένο κατά 8,4% σε σχέση με πέρυσι, τοποθετώντας το έτσι λίγο πιο κάτω από τη «χρυσή» τριάδα των αεροδρομίων με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών που εξυπηρετήθηκαν [Άκτιο, Χανιά, Κέρκυρα].

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ot.gr διάχυτη είναι η αισιοδοξία μεταξύ των ξενοδόχων για την φετινή τουριστική σεζόν από τα μηνύματα που εισέπραξαν από την συμμετοχή τους στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB. Όλοι σχεδόν οι προορισμοί καταγράφουν άνοδο στις προκρατήσεις μέχρι και 10% σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο, μια τάση που αν συνεχιστεί σημαίνει νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό τόσο σε αφίξεις όσο και έσοδα.