Επιμελητήριο Καβάλας: Η εξόρμηση στο Μπουρκάς έφερε τρία εκ. ευρώ από κοινοτικά προγράμματα

Κοινή προσπάθεια με τα Επιμελητήρια Χίου, Έβρου, Κεφαλληνίας, Ιθάκης και τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, για συνεργασία των λιμανιών και μόχλευση πόρων από το πρόγραμμα Black Sea Basin

Μια σημαντική και συγχρόνως πολύ εποικοδομητική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου Καβάλας, να φέρει πιο κοντά την επιχειρηματικότητα και τα λιμάνια των περιοχών μας.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «σ’ αυτή την προσπάθεια ενώσαμε δυνάμεις, τα Επιμελητήρια Καβάλας, Χίου, Έβρου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), ο Επιμελητηριακός Οργανισμός Ανάπτυξης των Νησιών της Ευρώπης (INSULER), προκειμένου οι εδαφικές ενότητες, τα λιμάνια μας και η επιχειρηματικότητα των περιοχών μας, να παίξει ενεργό ρόλο, στην προσέλκυση πόρων και στην περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ των επιμελητηρίων, για συνεχή και ουσιαστική παρέμβαση σε πολλούς τομείς, όπου ένας εξ αυτών η κοινή υποβολή προτάσεων στα νέα προγράμματα που έχουν ανοίξει, όπως αυτό του Black Sea Basin Programme, με στόχο να μοχλεύσουμε πόρους άνω τον 3 εκ. ευρώ για τις περιοχές μας.

Βάλαμε τις βάσεις, με το πρωτόκολλο συνεργασίας, για όφελος και της κοινής πορείας στην επιχειρηματικότητα, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τους στόχους και το όραμα μίας διαβαλκανικής προοπτικής ανάπτυξης και σύγκλισης των οικονομιών και της κοινωνίας των χωρών μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά, με ισχυρές συμμαχίες και ουσιαστικές συμφωνίες, να διεκδικούμε πόρους προς όφελος του επιχειρείν και της Αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής μας, που τόσο πολύ την έχει ανάγκη».