Καβάλα: Ενημερωτική δράση για τις μελλοντικές ανάγκες των ελληνικών ξενοδοχείων

Εκδήλωση με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό» την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας σε συνεργασία με τον Capsule T Travel & Hospitality Accelerator

Οι τρέχουσες, αλλά και οι μελλοντικές ανάγκες των ελληνικών ξενοδοχείων και των έτερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού σε θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης και τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών, ακτινογραφήθηκαν στην εκδήλωση με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας σε συνεργασία με τον Capsule T Travel & Hospitality Accelerator.

Ο CapsuleT είναι μια πρωτοβουλία του ΞΕΕ για τη δημιουργία του πρώτου και μοναδικού επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων που επικεντρώνονται αποκλειστικά στον τουρισμό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2024 στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε πως «η σημερινή εκδήλωση έχει σκοπό την γνωριμία των ξενοδόχων της Καβάλας με την κοινότητα των startups τουρισμού και την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους».

Βασικό στοιχείο της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι παρουσιάσεις από 9 startups των τεχνολογικών τους λύσεων και πώς εκείνες συμβάλλουν στην επόμενη μέρα του τουρισμού σε συγκεκριμένους τομείς όπως: operations, mobility, accessibility.

Με συντονίστρια τη Διευθύντρια του Capsule T, Κατερίνα Σαριδάκη, οι εκπρόσωποι των φιλοξενούμενων startups παρουσίασαν τις προτάσεις τους και στη συνέχεια συζήτησαν με το κοινό, θέματα που αφορούν στις λύσεις που προσφέρουν οι startup εταιρίες στην εξοικονόμηση χρόνου, κόστους και πόρων.

Ειδικότερα παρουσίασαν τις προτάσεις τους οι: ο κ. Κωνσταντίνος Τζώρτζης CEO.Co-founder της Unlimited Adrenaline, η κα Ελισάβετ Καρατζά, Co-founder της Deliverback, ο κ. Ηλίας Ανδρέας Αλεξάκης, Co-founder της Orbito Travel, ο κ. Τάσος Καναβός Co-founder της Cellarhopping, ο κ. Γιάννης Μτζαβράκος Product Lead του Travelr, ο κ. Γιώργος Κονταξής Co-founder της Vivestia, ο κ. Γιώργος Πιλπιλίδης CEO της Kleesto, ο κ. Στέλιος Χρηστάκης CEO.Co-founder της Tourmie και ο κ. Κωνσταντίνος Σεϊνταρίδης Co-founder της Mystery Pot.