ΒΙΟΠΑ Καβάλας: Παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ για να… «διευκολύνει» τον Τοψίδη!

Κοινή ανακοίνωση μετά την απόφαση για παραίτηση με αναφορά στα όσα πέτυχε η απερχόμενη Διοίκηση του Βιοτεχνικού Πάρκου

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας Παύλος Τσουμάκης [Πρόεδρος ΔΣ], Μάρκος Δέμπας [Αντιπρόεδρος ΔΣ], Θόδωρος Μουριάδης [Μέλος], Αβραάμ Δημητριάδης [Μέλος] και Κυριάκος Μπάης [Μέλος], του οποίου μέτοχοι είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του ΔΣ του ΒΙΟΠΑΚ αποφάσισαν να παραιτηθούν «προκειμένου να διευκολύνουν την πρόθεση της Περιφέρειας, που κατέχει το 51% να ορίσει νέα διοίκηση».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης Τσουμάκη, Δέμπα, Μουριάδη, Δημητριάδη και Μπάη:

«Σεβόμενοι τον ρόλο μας και την δυνατότητα της πλειοψηφίας να ορίσει νέο ΔΣ, ολοκληρώνουμε τη θητεία μας, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, με σημαντικές ενέργειες οι οποίες έφεραν έναν τελματωμένο και απαξιωμένο χώρο, χωρίς ΔΣ τότε, με χρέη και υποχρεώσεις, που κανείς δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί, σε μια μορφή διαχειρίσιμη και με προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης.

Σε δύσκολους καιρούς, ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου το ΒΙΟΠΑ να προχωρήσει σε εξυγίανση των οικονομικών του και με στοχευμένες ενέργειες, να εξασφαλίσει  τη βιωσιμότητά του χωρίς να επιβαρυνθούν οι εταίροι με επιπρόσθετα κόστη.

Η σημερινή του εικόνα είναι διαφορετική: πλέον δεν υπάρχουν τραπεζικές υποχρεώσεις,  ρυθμίστηκαν όλες οι οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία καθώς και με τους συνεργάτες της εταιρίας.

Έγινε επίσης μια προσπάθεια, όπου παλιοί οικοπεδούχοι ρύθμισαν τις οφειλές τους, ορισμένοι αποχώρησαν, ενώ ελεύθερα οικόπεδα διατέθηκαν σε νέους επενδυτές.

Μια πολύ δύσκολη και επίπονη προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν σε εξέλιξη αρκετά ζητήματα, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, η επέκταση του ΒΙΟΠΑ, καθώς και λειτουργικές επενδύσεις που θα βοηθήσουν τους επενδυτές τα επόμενα χρόνια.

Ευχόμαστε το νέο ΔΣ να πετύχει τους σκοπούς του ΒΙΟΠΑ».