Το Voyager of the Seas στην Καβάλα: Το μεγαλύτερο πλοίο που έχει καταπλεύσει ποτέ στην πόλη [φωτογραφίες]

Το 311 μέτρων πλοίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4.000 επιβάτες και 1.200 μέλη πληρώματος και διαθέτει μέχρι και... πίστα αναρρίχησης. Με λάντζες μεταφέρονται οι επιβάτες στην πόλη

Μεταφέροντας περίπου 4.000 επιβάτες, κυρίως αμερικάνικης και κινεζικής υπηκοότητας, κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024 στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas της Royal Caribbean Cruises (η οποία διαθέτει στον στόλο της και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Symphony of the Seas).

Το πλοίο, λόγω μεγέθους, παρέμεινε αρόδο έξω από το λιμάνι, με τους επιβάτες να μεταφέρονται στην πόλη με μικρές βάρκες (λάντζες) και τη χερσόνησο της Παναγίας να κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες, ενώ είναι το μεγαλύτερο πλοίο το οποίο προσέγγισε ποτέ την Καβάλα.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας άλλες δύο φορές, στις 25 Ιουνίου και στις 20 Αυγούστου 2024.

Το μήκους 311 μέτρων πλοίο ναυπηγήθηκε το 1998 και κόστισε 650 εκ. δολάρια. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4.000 επιβάτες και 1.200 μέλη πληρώματος, ενώ διαθέτει από θέατρο και κινηματογράφο μέχρι πίστα αναρρίχησης και… γήπεδο μπάσκετ.

Φωτογραφία: Κώστας Σαραϊδάρης
Φωτογραφία: Μπάμπης Μπουντής
Φωτογραφία: Μπάμπης Μπουντής