Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Άναυδος ο Εμπορικός κόσμος της Καβάλας με τον φόρο που καλούνται να πληρώσουν!

Οργισμένη ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου, μετά την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων – Ζητάει να καταργηθεί ο Νόμος που εκτοξεύει τη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών

Αναυδος είναι ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας από τα ποσά που καλείται να πληρώσει στην εφορία, μετά την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου. Στην ίδια ανακοίνωση ζητάει να καταργηθεί ο Νόμος που εκτοξεύει τη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και τονίζει ότι η κυβέρνηση παρά το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζει αμετανόητη, βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο, να μιλά για φορολογική δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ξεδιπλώνονται οι αδικίες του νέου φορολογικού νόμου της κυβέρνησης. αφήνοντας όλους τους συναδέλφους άναυδους με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν. Είναι η πρεμιέρα του άδικου νόμου 5073/2023 που ψήφισε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση και εφαρμόζεται σήμερα. Με την τεκμαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρμογή των mydata, επεκτείνεται η φορομπηχτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος μας. Είχε προηγηθεί η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από αδίκους έμμεσους φόρους.

Η κυβέρνηση παρά το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζει αμετανόητη, βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο, να μιλά για φορολογική δικαιοσύνη. Στη πραγματικότητα ένας στους δυο επαγγελματίες καλείται να πληρώσει φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα καθώς έχει δηλώσει έσοδα μικρότερα από το τεκμαρτό όριο.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ σε έμμεσους φόρους και βλέπουμε το εισόδημά μας να περιορίζεται από την εκτίναξη των τιμών σε ρεύμα, νοίκια, πρώτες ύλες, οικογενειακές ανάγκες.

«Χείρα βοήθειας» προσφέρει και ο διοικητής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας που μας εμπαίζει λέγοντας: «Σιγά τον φόρο που μπήκε». Ο κεντρικός τραπεζίτης που συνεχώς μιλάει για την φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, δεν λέει κουβέντα για τα τεράστια κέρδη των τραπεζών οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα λεφτά μας (μνημόνια), και μέχρι σήμερα απολαμβάνουν τον αναβαλλόμενο φόρο. Κανένα σχόλιο επίσης για αυτούς που λυμαίνονται την οικονομία, όπως οι εφοπλιστές με την εθελοντική φορολογία και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές που έχουν φοροαπαλλαχθεί για χρόνια. Είναι οι ίδιοι που κατέχουν το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάνε 85 δις ευρώ, με τις κυβερνήσεις διαχρονικά να τα θεωρούν «ανεπίδεκτα είσπραξης»!

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

  • Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο Ν.5073/2023 και κάθε τεκμαρτή φορολόγηση.
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων».