«Μπουνάτσα» στη… θάλασσα των θεμάτων!

Προτεινόμενες λύσεις στο μάθημα της Φυσικής


 

Του Άρη Πολίτη

 


Το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου εξετάστηκαν στο μάθημα της Φυστικής (Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών). Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι δεν παρουσίασαν δυσκολίες και όσοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα πρέπει να έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά.

Εν τάχει:

  • ΘΕΜΑ Α: Πέντε ερωτήματα που δεν παρουσίαζαν καμία δυσκολία.
  • ΘΕΜΑ Β: Β1. Κλασική εφαρμογή της Α.Α.Τ. στον απλό αρμονικό ταλαντωτή. Β2. Ένα συνηθισμένο θέμα στα ρευστά που ήθελε απλά προσοχή στον υπολογισμό της πίεσης του σημείου Α. Β3. Απλή εφαρμογή του τύπου του φαινομένου Doppler.
  • ΘΕΜΑ Γ: Τα ερωτήματα Γ1,Γ2 και Γ3 ήταν τετριμμένα. Ενδιαφέρον παρουσίαζε το Γ4 στο οποίο μπορούσαν να ανταποκριθούν οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές.
  • ΘΕΜΑ Δ: Όλα τα ερωτήματα δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη δυσκολία με εξαίρεση τα Δ3 και Δ4 στα οποία  ο μαθητής έπρεπε να γνωρίζει τη συμπεριφορά του δίσκου όταν κόβεται το νήμα.

Διαβάστε τις εκφωνήσεις των θεμάτων εδώ


Οι απαντήσεις

Ο Άρης Πολίτης είναι φυσικός


Οι λύσεις που παραθέτουμε είναι ενδεικτικές και αντανακλούν την φιλοσοφία μας και τη μεθοδολογία με την οποία διδάσκουμε το μάθημα.