Υπάρχει «κίνηση» αμφισβήτησης Μέτιου με «πρωταγωνιστές» Στυλιανίδη και Μαρκόπουλο;

Η Εφημερίδα της Δράμας «Εργασία... συν» εμπλέκει τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας σε ένα σχέδιο «φθοράς» του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, ο Χρήστος Μέτιος εξέπληξε πολλούς με την απόφασή του να «αποπέμψει» από το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αναγέννησης το… 2019 (!) τον Μιχάλη Αμοιρίδη μέσω γραπτής δημόσιας δήλωσης (διαβάστε την εδώ) κάνοντας λόγο για έναν «προσωπικό δρόμο» που επέλεξε να ακολουθήσει ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

Η «καθαίρεση» του πρώην Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ και τ. εντεταλμένου επίσης για θέματα Τουρισμού από την παράταξη της πλειοψηφίας «άναψε» και πάλι τη συζήτηση για την εσωτερική κρίση που φέρεται να σοβεί στην Περιφερειακή Αναγέννηση από την αρχή του έτους, σχεδόν μόλις ο Χρήστος Μέτιος ανέλαβε τα «ηνία» της διοίκησης της Περιφέρειας.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο «επεισόδιο» της «κρίσης»…

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου 2017, ο Περιφερειάρχης αποφάσισε -πάλι με δημόσια γραπτή δήλωσή του (διαβάστε την εδώ)- να «ξηλώσει» ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Εργοανάπτυξη ΑΕ -συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της εταιρίας Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου– με αφορμή την ακύρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών και με το αιτιολογικό ότι η αντικατάστασή τους έγινε «για την προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας»!

Και νά που τώρα «έρχεται» το ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Δράμας «Εργασία… συν» για να αναδείξει μια «κίνηση αμφισβήτησης» του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ οργανωμένη από τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο με συμμετοχή σε αυτήν τόσο του κ. Αμοιρίδη όσο και του -επίσης προσφάτως αποπεμφθέντα από τα καθήκοντά του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων- Κωνσταντίνου Εξακουστού.

Το ρεπορτάζ που υπογράφει ο δημοσιογράφος-εκδότης Σπύρος Λάτσας επικαλείται πηγές που βρίσκονται «κοντά» στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και είναι γνώστες του «παρασκηνίου» και οι οποίες δεν αποκλείουν ο κ. Μέτιος να αντιδράσει τις ερχόμενες εβδομάδες και απέναντι στη συμμετοχή του Θόδωρου Μαρκόπουλου σε αυτήν την «κίνηση αμφισβήτησης»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ρεπορτάζ όπως δημοσιεύεται στο φύλλο της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2017 της Εφημερίδας «Εργασία… συν».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος

Μια ετερόκλητη συμμαχία με μοναδικό στόχο τη φθορά του Περιφερειάρχη

Το πολιτικό «διαζύγιο» του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξής του, «Περιφερειακή Αναγέννηση», κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, το οποίο έγινε γνωστό μέσω δημόσιων ανακοινώσεων την περασμένη Πέμπτη 24 Αυγούστου, φαίνεται ότι είναι η κορυφή του «παγόβουνου» διάφορων υπόγειων διεργασιών που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε επίπεδο Περιφέρειας με στόχο τη φθορά του Περιφερειάρχη και ορίζοντα τις επόμενες Περιφερειακές Εκλογές το 2019.

Αν και δεν συμπληρώθηκε ακόμη ούτε ένας χρόνος από την εκλογή του κ. Μέτιου, στα τέλη του Οκτωβρίου του 2016, στη θέση του Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση», διαδεχόμενος τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, φαίνεται ότι για συγκεκριμένα πολιτικά στελέχη η… περίοδος χάριτος έχει παρέλθει προ πολλού.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ως «ιθύνοντες νόες» μιας πολιτικής κίνησης που ακόμη δεν έχει λάβει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (και είναι αμφίβολο αν αυτό θα συμβεί και στο μέλλον), αλλά επικεντρώνεται (τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο) κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων, μέσω μιας προσπάθεια πολιτικής αμφισβήτησης του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, φέρονται, σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, να είναι ο πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ο κ. Στυλιανίδης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά το σοκ της μη εκλογής στις τελευταίες εθνικές εκλογές, την απόσταση που τον χωρίζει από τη νυν ηγεσία της Ν.Δ. και την αβεβαιότητα για το πολιτικό του μέλλον σε κεντρικό επίπεδο, αναζητά ρόλο και διέξοδο.

O Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος

Στο ετερόκλητο αυτό σχήμα εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή του κ. Μαρκόπουλου, με δεδομένη τη διαχρονική αντίθεση που τρέφει ο λαός αλλά και εκπρόσωποι της Καβάλας προς το πρόσωπο του κ. Στυλιανίδη.

Στον κύκλο των αμφισβητιών του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, με άξονα αναφοράς την επιχειρούμενη κίνηση από πλευράς κ.κ. Στυλιανίδη – Μαρκόπουλου, φέρονται να ανήκουν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκτός από τον πρώην θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, για τον οποίο ήδη ανακοινώθηκε από πλευράς ηγεσίας της παράταξης ότι δεν θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο των επόμενων Περιφερειακών εκλογών, και κάποια ακόμη στελέχη της Περιφερειακής Αρχής.

Ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και τ. εντεταλμένος σύμβουλος Κωνσταντίνος Εξακουστός

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γνώστες του παρασκηνίου σε επίπεδο Περιφέρειας, ως συνομιλητής του κ. Στυλιανίδη και του κ. Μαρκόπουλου φέρεται να είναι και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου κ. Κωνσταντίνος Εξακουστός (ο οποίος απαλλάχθηκε από τον κ. Μέτιο μέσα στην εβδομάδα από τα καθήκοντα του αρμόδιου για τα θέματα Διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προφανώς για τον ίδιο λόγο με τον κ. Αμοιρίδη).

Φυσικά, το να εξετάζει κάθε πολιτικό πρόσωπο το μέλλον του στο χώρο που κινείται είναι θεμιτό, αρκεί να μην δημιουργούνται προσκόμματα στο χώρο που ήδη θεωρητικά ανήκει. Και πολλές φορές σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως αποδεικνύεται και από το παράδειγμα του κ. Αμοιρίδη, υπάρχουν λεπτές διαχωριστικές γραμμές οι οποίες αν ξεπεραστούν τότε λειτουργούν ως θρυαλλίδα εξελίξεων.

Ο τ. Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ και τ. εντεταλμένος σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης

Η αντίδραση του κ. Μέτιου με τη διαγραφή από το ψηφοδέλτιο του κ. Αμοιρίδη και την απαλλαγή του κ. Εξακουστού αιφνιδίασε τους πάντες. Ο κ. Μέτιος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν δίστασε ούτε ένα λεπτό για να αποφασίσει. Ήταν ενήμερος για όλες τις κινήσεις της συγκεκριμένης «ομάδας». Αξιολογώντας τα γεγονότα και τις συνέπειές τους, έδρασε άμεσα, πριν καλά-καλά αποκτήσει δημοσιότητα η συγκριμένη κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εργασία… συν», εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του, ότι η αντίδραση του ήταν επιβεβλημένη έτσι ώστε να τελειώνει η εσωστρέφεια εν τη γενέσει της. Βέβαια, δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη η αντίδρασή του για την συμμετοχή του κ. Μαρκόπουλου στην κίνηση αυτή (κάτι το οποίο ενδεχομένως να συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα).

Πολλές φορές στην πολιτική ζωή παρατηρείται το φαινόμενο να συνασπίζονται άτομα και παρατάξεις με μοναδικό σημείο αναφοράς την αντίθεσή τους σε άλλα άτομα, απουσιάζοντας η πολιτική «μαγιά» που θα προσδώσει δυναμική. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι για διάφορους λόγους ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Μαρκόπουλος θεώρησαν ότι υπάρχει πεδίο για αμφισβήτηση του Περιφερειάρχη.

Η «Εργασία… συν» παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα, όλα όσα καταγράφηκαν στο πλαίσιο του ρεπορτάζ να λάβουν και δημόσια χαρακτηριστικά. Αυτονόητο θεωρείται ότι οι σελίδες της εφημερίδας παραμένουν ανοιχτές για όποιον επιθυμεί να καταθέσει τις απόψεις του…

In this article