Περιφέρεια-Γαλλία-Τουριστική Συμμαχία: Μεγάλες προσδοκίες από τη συμμετοχή σε Διεθνή Έκθεση

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετείχε στην τουριστική έκθεση για επαγγελματίες του τουρισμού International French Trade Market Top Resa-IFTM 2017-Βασικός στόχος της ΠΑΜ-Θ να γίνει πόλος έλξης για τη γαλλική αγορά

Σε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις για επαγγελματίες του τουρισμού, τη Διεθνή Έκθεση International French Trade Market Top Resa-IFTM 2017 (26-29 Σεπτεμβρίου 2017) συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για μία από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις τουρισμού στη Γαλλία, που σηματοδοτεί την ετήσια συνάντηση των Γάλλων επαγγελματιών τουρισμού με εκθέτες από όλο τον κόσμο. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας, καθώς και με διαμορφωτές της κοινής γνώμης (ΜΜΕ και bloggers).

Τόσο με την παρουσία της ΠΑΜ-Θ στην εν λόγω έκθεση όσο και με τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) που θα διοργανώσει στο προσεχές διάστημα για Γάλλους επαγγελματίες του τουρισμού, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για τη γαλλική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού της Γαλλίας, οι Γάλλοι τουρίστες δίνουν έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε θεματικές μορφές τουρισμού και όχι μόνο στο μοντέλο «ήλιος-θάλασσα». Οι Γάλλοι τουρίστες διαμένουν πολλές ημέρες στις περιοχές που επισκέπτονται και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα συγκριτικά με άλλους Ευρωπαίους τουρίστες.

Τέλος ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης ευχαριστεί την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Τσάγα για την δωρεάν παραχώρηση περιπτέρου στην Περιφέρεια.