Καραλίδης προς Μέτιο: Βάλατε στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας μια Έκθεση την οποία δεν… κάνατε

Δριμεία κριτική της περιφερειακής παράταξης Κοινωνική Συμμαχία προς τη διοίκηση της ΠΑΜ-Θ για τη μη πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»

Στα… χαρακώματα η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Κοινωνική Συμμαχία και ο επικεφαλής της Φώτης Καραλίδης με αφορμή τη μη πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Με επερώτηση την οποία απευθύνει στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της ΠΑΜ-Θ διερωτάται γιατί δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η εν λόγω έκθεση, η οποία, όπως λέει, είχε χαρακτηριστεί ως «εργαλείο ανάπτυξης με υπερτοπική σημασία», ενώ παρά ταύτα, περιλαμβάνετε στο Σχέδιο της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειάς μας για το έτος 2018.

Ακολουθεί αναλυτικά η επερώτηση της παράταξης Καραλίδη.

Πέρυσι στις 25 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάσθηκε από τον Πρωθυπουργό η 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» και μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως «εργαλείο ανάπτυξης με υπερτοπική σημασία».

Το 2013, όταν η τότε Διοίκησή μας αναγκάσθηκε να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης, λόγω μη συμμετοχής, από τον Μάιο στο μήνα Νοέμβριο, μας κατηγορήσατε για «αποτυχία και κατάρρευση».

Φέτος ο Νοέμβρης εκπνέει, φυσικά η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» δεν έγινε και λόγος περί αυτής δεν ειπώθηκε.

Βέβαια την περιλαμβάνετε στο Σχέδιο της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειάς μας για το έτος 2018.

Επερωτάσθε λοιπόν:

  • Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», ένα αναπτυξιακό εργαλείο που ανήκει στην Περιφέρεια και «μέσα από αυτό εκφράζονται τα προϊόντα και η Περιφερειακή συνείδηση»; Μήπως γιατί θεωρείτε την Παγκρήτια Έκθεση πιο σημαντική;