Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Κοπή βασιλόπιτας και ευχές για… περιφερειακή διακυβέρνηση [φωτογραφίες]

Παρά τη μείωση των πόρων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση παράγεται και θα συνεχίσει να παράγεται έργο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο να ανησυχεί κυρίως για τα κολλήματα της γραφειοκρατίας

Η Περιφεριακή Ενότητα Καβάλας έκοψε και φέτος την καθιερωμένη βασιλόπιτα με τη συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου ΦΝΘ κ. Στεφάνου, του Στρατηγού Διοικητή της ΧΧΤΘΜ Σπύρου Ρώσση, των δημάρχων Καβάλας και Παγγαίου Δήμητρας Τσανάκα και Φίλιππου Αναστασιάδη, εκπροσώπου του δήμου Θάσου, των βουλευτών Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου, του Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δημήτρη Μπαντέκα, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και των περιφερειακών συμβούλων Χρήστου Γάκη, Αρχέλαου Γρανά και Σωτήρη Παπαδόπουλου, καθώς και όλων των εκπροσώπων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, συλλόγων, φορέων και πολλών πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξε ευχές με όλους και ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία και δημιουργική εργασία.

Δείτε φωτογραφίες από την κοπή της πίτας

Οι προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας για το 2018

Για το τι προγραμματίζεται μέσα στην χρονιά στην Περιφέρεια, ποιοι είναι οι στόχοι και πόσοι από αυτούς δύνανται να υλοποιηθούν μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας στο ALPHA Radio 88,6.

«Αυτά δεν εξαρτώνται από ‘μας και αυτό είναι το πρόβλημα που έχει η αυτοδιοίκηση σε ό,τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο και αυτό είναι μέσα στο ζητούμενο το οποίο θέσαμε στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών με όλες τις πλευρές ομόφωνα, ότι θα πρέπει από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να περάσουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση. Είναι ένα θέμα που θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο ευέλικτοι και παραγωγικοί. Τώρα αν υπάρχει θετική διάθεση, η απάντησή μου είναι αρνητική, όπως και όλων των ανθρώπων που ασχολούμαστε με τα ζητήματα των Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα.

»Από εκεί και πέρα ας μη ξεχνάμε ότι στις Περιφέρειες έχει μειωθεί το 50% των πόρων και παρ’ όλα αυτά φέρνουμε σε πέρας με επιτυχία τα ζητήματά μας. Βέβαια έχουμε φτάσει στα όριά μας, πιέζοντας συνεχώς για να λυθούν κάποια ζητήματα, χωρίς να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό. Στο τέλος της θητείας ως Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχουμε να επιδείξουμε ένα σημαντικό έργο που πάρα τις δυσκολίες το έχουμε φέρει εις πέρας. Σίγουρα πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερα.

»Τα λεφτά μας είναι φανερά και δημοσιευμένα πολλές φορές. Εκείνο που είναι βέβαιο πως κάποια πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί βάση του νόμου στο ταμεία της ΠΕΚ, η άποψή μου είναι πως πρέπει να επενδυθούν σε έργα που πρέπει να είναι αναλογικά με τη γεωγραφική προέλευση των προστίμων. Όλα αυτά απαιτούν ώριμη προσέγγιση των πραγμάτων, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα υπερβούμε το ποσοστό αυτό, για να δώσουμε περισσότερα χρήματα εδώ ή λιγότερα αλλού. Τα χρήματα αυτά αγγίζουν τα 2 εκ. ευρώ συνολικά.

»Είναι γεγονός πως υπάρχει παραγωγή έργου, όχι μόνο στην Περιφέρειά μας, αλλά γενικότερα, όμως διεκδικούμε να ξεκινήσει το έργο του άξονα Ε 61 μεταξύ Δράμας-Καβάλας. Φυσικά δεν μπορεί ένα μείζον θέμα, όπως είναι η σιδηροδρομική Εγνατία, να επιτρέψουμε να καθυστερήσει, με κύριο το κομμάτι των Τοξοτών», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.