Συνεργασία Περιφέρειας ΑΜΘ και ΕΦΕΤ για την ασφάλεια των τροφίμων

Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την συνέργεια δράσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας

Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων υπέγραψαν στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ Διονύσης Βλάχος.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας θα έχει ισχύ για τρία χρόνια και προβλέπει την από κοινού κατάρτιση του επίσημου προγράμματος ελέγχων για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων και τον συντονισμό ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του ΕΦΕΤ έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

«Με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφουμε, αναβαθμίζουμε μια συνεργασία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στην Περιφέρειά μας και τον ΕΦΕΤ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των καταναλωτών και θεωρώ ότι μέσα από αυτήν τη συνεργασία κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ Διονύσης Βλάχος επισήμανε: «Η συνεργασία ανάμεσα στον ΕΦΕΤ και την Περιφέρεια ΑΜΘ είναι αγαστή και τώρα για πρώτη φορά την ανεβάζουμε στο ανώτατο επίπεδο της διοίκησης για να έχουμε μια συνέργεια δράσεων και να πετύχουμε το αποτέλεσμα της ασφάλειας των τροφίμων».

Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, πέραν της εκτελεστικής γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜΘ, παρόντα ήταν στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του ΕΦΕΤ καθώς και των Γενικών Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.