Έρχεται η εβδομάδα δημόσιας υγείας…

Η ΠΕ Καβάλας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν την 2η εβδομάδα του Απριλίου

Έγινε γνωστό από την ΠΕ Καβάλας το Πρόγραμμα Δράσεων της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Καβάλας για το 2019, η οποία θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 12 Απριλίου 2019. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές δράσεις στις οποίες συμπράττουν η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ΑΜΘ, ο Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη, η ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Τμήμα Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Καβάλας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΑΜΘ.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Καβάλα, στις Κρηνίδες, στην Ελευθερούπολη, στα Λιμενάρια Θάσου, στο Οφρύνιο, στην Κεραμωτή και στο Ζυγός. Θα περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων δράσεις για την κίνηση σε άτομα με τυφλότητα και επίδειξη αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο, οφθαλμολογικό έλεγχο κατοίκων των περιοχών, ενημέρωση για το νεανικό διαβήτη, υγιεινή διατροφή και ασφάλεια τροφίμων, ψυχοκινητική ανάπτυξη και ευεξία κατοίκων κα.

Η ΠΕ Καβάλας ευχαριστεί όλους τους φορείς που συνεργάζονται με την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας, η οποία κατάρτισε το πρόγραμμα και η οποία έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση των δράσεων της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας.