50 χιλιάδες ευρώ για τη μίσθωση του «Άναξ» στη Σαμοθράκη

Το φέρι μπόουτ που είναι δρομολογημένο στη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένα μισθώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού

Στη ναύλωση με το ποσό 50 χιλ. ευρώ του φέρι μπόουτ «Άναξ» που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή – Λιμένας, προχώρησε η Περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη που προέκυψε το τελευταίο διάστημα. Αυτό έγινε γνωστό με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια, στο οποίο αναφέρεται ότι δόθηκε και ένα ποσό 10 χιλ. ευρώ για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης στους επισκέπτες του νησιού που έμειναν εγκλωβισμένοι

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

«Από την πρώτη στιγμή της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, με απόφαση του κ. Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των επισκεπτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί. Η προμήθεια γίνεται από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό έχει ο Δήμος Σαμοθράκης.

Επιπλέον, η Περιφέρεια ανταποκρινόμενη άμεσα στην έκκληση του Δήμου Σαμοθράκης, διαθέτει 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του οχηματαγωγού πλοίου ΑΝΑΞ για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων). Το πλοίο θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε ημερών».